× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

18-08-2012

Wedstrijdverslag Rally van Staden: Jonas Langenakens

Wedstrijdverslag  Rally van Staden: Jonas Langenakens

Na ziekte van patron Philip Cracco diende deze forfait te geven voor de Rally van Staden, tellende voor het VAS-kampioenschap. In extremis  werd Jonas Langenakens opgetrommeld om naast co Eddy Snaet plaats te nemen in de Peugeot 207 S2000 van NCRS.

Jonas legt uit: “Review Rally van Staden: Jonas Langenakens – Eddy Snaet

Na ziekte van patron Philip Cracco diende deze forfait te geven voor de Rally van Staden, tellende voor het VAS-kampioenschap. In extremis  werd Jonas Langenakens opgetrommeld om naast co Eddy Snaet plaats te nemen in de Peugeot 207 S2000 van NCRS. Jonas legt uit: “Ik was daags voordien in de buurt om het verdere verloop van het seizoen te bespreken en bleef dan bij mijn co Nico Beernaert slapen om ’s anderendaags  voor mijn teammaats te gaan supporteren in de Rally van Staden.
Daar woensdagmorgen vroeg aangekomen, hoorde ik dat Philip ziek was. Nadat de vraag kwam om hem te vervangen heb ik dan ook niet lang getwijfeld. Ik had echter niets bij van uitrusting en vliegenvlug werd dan ook het nodige verzameld om toch de start te kunnen nemen. Twee minuten later dan gepland, trok ik met Eddy richting de start van de eerste klassementsproef: zonder enige verkenningen, met een ander notasysteem, voor de eerste keer met Eddy als co, voor de eerste keer in deze Peugeot, geen mentale voorbereiding, een te krappe overall... Kortom, we konden niet echt spreken van een degelijke voorbereiding. De eerste ronde werd dan ook als een snelle verkenningsronde opgevat. In de volgende rondes konden we het tempo stelselmatig opdrijven. Het eindresultaat was van geen belang, de finish halen en ervaring voor de toekomst opdoen des te meer. Het was dan ook de ideale gelegenheid om verschillende tests op ware grootte uit te voeren. Ik kreeg naar het einde toe de Peugeot en meer specifiek het remmen ervan, steeds beter onder de knie.
Uiteindelijk werden we als zevende afgevlagd. Belangrijker was de progressie die gemaakt werd doorheen de dag en enkele mooie vijfde tijden na de WRC's en de pk-zwangere M3 van Lefevere. Niet slecht voor een last minute dagje uit... Ik zou graag ook nog mijn teammaat Geert 'De Buze' Beauprez feliciteren met zijn prachtige tweede plaats na Fast Freddy Loix!”

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen