× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

30-04-2012

Rallye de Wallonie: Ford Fiesta SportTrophyAdrian Fernémont wint zijn thuisrally.

Rallye de Wallonie: Ford Fiesta SportTrophy

De openingsmanche van de Ford Fiesta SportTrophy 2012 kende een bijzonder spannend en bewogen verloop. Xavier Baugnet en Hugo Arellano hadden, zoals nog een paar andere piloten, pech. Daardoor ging de eerste zege van het seizoen naar Adrian Fernémont, die in eigen streek zijn eerste overwinning behaalde in de Trophy, voor debutant Jordan Scaillet en titelverdediger Bob Kellen.

Xavier Baugnet, door veel van zijn kameraden getipt als favoriet, werd het slachtoffer van het Citadel-syndroom, de superspecial die vrijdagavond traditioneel voor een of andere onaangename verrassing zorgt. "Ik dacht dat ik voldoende benzine had getankt, maar dat bleek niet zo te zijn. We vielen zonder brandstof..." Xavier ging de volgende dag opnieuw van start, maar hij verloor ettelijke minuten door een lekke band en plooide zondag zijn achtertrein. Ondertussen profiteerde Hugo Arellano om de leiding van de wedstrijd te nemen: "Het zwaarste moet nog komen. Ik moet het goede ritme vinden, zonder het voetje teveel te lichten. Ik heb al vaker aan de leiding gereden, maar telkens grepen we naast de zege. Ik hoop dat het nu lukt..."

Hugo reed aan de leiding van het peloton Fiesta's R2, maar zondagochtend liet hij zich helaas verrassen op de erg verraderlijke proef van Vedrin. "Hugo is van de baan gegaan in de gladste bocht van die proef en hij stak nog in de gracht toen wij er passeerden," vertelde de nieuwe leider, Adrian Fernémont. "Ik was me ondertussen aan het concentreren op de tweede plaats. Zondagochtend heb ik Thibault Radoux getoond dat ik voor hem wilde blijven. Nu is het aan mij om te controleren en deze zege niet te laten schieten!" Adrian deed wat hij moest doen en opende daarmee het seizoen met een overwinning voor eigen publiek. Een mooi debuut in de Fiesta SportTrophy. Thibault Radoux reed een prachtige wedstrijd bij zijn kennismaking met de Fiesta R2 en de Rally van Wallonië, maar zaterdag moest hij helaas opgeven, net als Arnaud Dedouaire: "We kwamen terug op Adrian en ik wilde nog zwaar aanvallen om hem terug te pakken, maar de bediening van de versnellingsbak is gebroken. Bijzonder jammer, maar ik ben wel tevreden over mijn prestatie in mijn eerste wedstrijd in de Trophy."
 

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen