× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Yprauto http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

18-04-2012

Wedstrijdverslag TAC: Tuur Vanden AbeeleBevestiging

Na een mooi debut in Landen kon het niet anders dan dat het beter moest in de 2de ronde van het Belgisch kampioenschap, de TAC Rally. “ We zijn niet speciaal meer gaan testen buiten de shakedown op woensdagavond maar hebben ons wel virtueel zo goed mogelijk voorbereid” klonk een ontspannen Tuur vrijdagnamiddag net voor de BFO interview. De TAC Rally is een ééndags rally maar zeker niet van de meest simpele. De aanhoudende asfaltveranderingen op een technisch parcour met veel richtingsveranderingen is specifiek aan deze wedstrijd. Ook dit jaar zou het niet anders zijn, zeker niet wanneer het de vrijdagnacht nog begint gaan te regenen. “…en het regent nog. Niet ideaal om de rally te beginnen. We gaan niet twijfelen omtrent bandenkeuze en starten met intermediums” bevestigde Isidoor 15 minuten voor de start.

De juiste keuze zal blijken wanneer het de ganse eerste ronde blijft regenen. Niet gemakkelijk om de GO-Drive VW POLO S2000 verder te ontdekken. “Toch ben ik tevreden, uitgezonderd een even rechtdoor op de Poelberg blijven de tijden net buiten de top tien en gaan we de strijd aan met de snellere GrN’s en BMW’s”, bevestigde Tuur tijdens de eerste service. Gelukkig begon het vanaf de 2de ronde op te drogen en ging de snelheid naar boven. “Het vertrouwen in de snellere situaties groeit. Ik begin me meer en meer comfortabel te voelen in de auto. Ben me echt aan het amuseren. Staan nu 13e algemeen, één plaats beter dan onze startplaats zonder een kras op de auto. We hangen al heel de dag rond de tijden van Sturbois met zijn Corolla WRC en staan nu op 5’. We gaan proberen om ze terug te halen” Klonk een goedlachse Tuur nét voor de laatste lus van 4 proeven.

Het laatste zou helaas niet lukken. Reeds op Schuiverskapelle was de Corolla rijder 4,4” rapper. Ook breekt er rechtsvoor een stuk van de ophanging af. Tuur, “Ik had het nog niet gemerkt, het is iemand van het team die het ons gemeld heeft. We hebben het zonet naar boven gehangen en gaan de volgende proeven opletten nu de auto vooraan minder stabiel gaat reageren.” Op de laatste passage op Poelberg zou dit voor een kleine schuiver zorgen waardoor een betonnen weipaal wordt geraakt. “Ik dacht de wagen onder controle te hebben maar toch schoof hij lichtjes over de neus, nét de betonrand af. Jammer van de lichte schade aan de auto. Toch kan ik van de gans wedstrijd enkel maar tevreden zijn. Onze tijden zijn duidelijk verbeterd en ik krijg de wagen meer en meer in de hand. Het team heeft weer een perfecte wagen afgeleverd. Meer van dat zou ik zeggen, we kijken uit naar de Rallye De Wallonie op het laatste weekeinde van deze maand.

MLV banden velgen Poperinge
Yprauto

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen