× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be Yprauto

15-04-2012

Piet Declercq wint spannende RS MontebergCompleet verslag van de wedstrijd

Piet Declercq wint spannende RS Monteberg

De rallysprint van de Monteberg kreeg op zondag een heel verrassende wending... Na de forfaits van Filip Pyck (Lancer) en Bart Maes (Octavia WRC) dacht iedereen dat opnieuw Paul Lietaer met de zege kon gaan lopen. De Ford Escort begaf echter in de eerste ronde, exit Lietaer...

Het was thuisrijder Piet Declercq die in de openingsronde meteen de beste tijd noteerde. Declercq reed net zoals op zaterdag met de BMA Subaru Impreza 555 groep A, maar kon dankzij 2 scratches zijn sortie van zaterdag met champagne doorspoelen. Veel marge had Piet echter niet, na twee doortochten was het verschil met Claude Bal amper 0.03 seconde... Uiteindelijk had de Subaru van Declercq iets meer dan één seconde voorsprong op de jongere Impreza van Claude Bal die zo net zoals op zaterdag tweede werd. Dirk Vermeirsch bleef in de Ford Sierra Cosworth steken op een derde plaats.

In de eerste ronde verbaasde Steven Dolfen met een knappe vierde tijd, voor Vincent Vermeeren en Stefaan Prinzie. Dolfen kon echter niet bevestigen want in de tweede lus ging de Clio van Alltec Seys zwaar van de baan met een onvermijdelijke opgave van Dolfen tot gevolg. Ook Prinize verdween in de tweede ronde uit koers. "Nu onze nieuwe motor eindelijk op punt blijkt te staan begaf een cardan..."

Jimmy Taveirne had een mindere tijd in de eerste ronde, maar door een derde en een vierde tijd in de overige ronden kon de frituuruitbater net als op zaterdag als vierde eindigen. De top 5 werd compleet gemaakt door de Mitsubishi Lancer EVO 9 van Vincent Vermeeren. Jeoffrey Lerminez (Subaru N12B - 6de) ging nog net Filip Calliau (Audi Quattro - 7de) vooraf. Calliau kon deze zevende plaats pas in de laatste ronde afsnoepen van Historic winnaar Geert Glorieux (BMW - 8ste), Nikias Priem (Ford Fiesta R2 10de) en Carl Lagae (CREGROUP Escoort - 10de - 2de Historic) sloten de top 10 af. De volledige top 10 bleef binnen de minuut van winnaar Declercq.

zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
Yprauto

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen