× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

12-04-2012

Wedstrijdverslag TAC: Ruben Maes

Wedstrijdverslag TAC: Ruben Maes

Na een geslaagd debuut van Ruben Maes in de Rallysprint van Moorslede met de Subaru Impreza S9 WRC had de West Vlaming de intentie om nog enkele rally’s te rijden. Maar blijkbaar heeft Maes opnieuw geopteerd om net als vorig seizoen voorlopig verder te rijden met de Historic-Porsche.

De ervaring met de Subaru was verrijkend, maar ik achtte het beter om in Tielt te starten met de Porsche omdat deze rally aan onze achterdeur wordt verreden en we het publicitair interessanter vonden gezien onze Porsche concessie in Ingelmunster”, aldus Maes.

De weersomstandigheden waren niet echt op het lijf van de Porsche geschreven met felle regen tijdens de nacht voor de rally en ook nog veel water tijdens de openingsfase.

Het waren inderdaad geen ideale omstandigheden, maar ik rij nu eenmaal graag in de regen tijdens een rally. We opteerden voor regenbanden tijdens de eerste lus van vier KP’s en dit was uiteraard de beste keuze. Op KP2 hebben we een 30-tal seconden verloren toen we een remzone misten en even rechtdoor gingen. Na de eerste lus lieten we opgesneden slicks monteren en konden beginnen aan een lange inhaalrace die ons uiteindelijk naar de derde plaats bracht in de eindfase van de rally. De wagen liep als een trein, maar komt toch wat te kort aan vermogen tegenover vele andere Historics. Het enige wat we afgelopen winter aan de Porsche wijzigden is een onderdeel in de versnellingsbak om die iets sterker te maken. We reden verder een foutloze rally en zetten enkele snelle chrono’s op de tabellen. We hebben ons opnieuw super geamuseerd en hebben moeten trappen om onze derde plaats te handhaven. Uiteraard zijn we zeer tevreden met de uitslag. De interesse om te racen met een Historic stijgt ieder seizoen. In Tielt waren niet minder dan 36 wagens aan de start”.

Op de vraag wat het seizoen verder biedt wordt aarzelend geantwoord.

We hebben de Rally van Haspengouw aan ons laten voorbij gaan, zodat we momenteel weinig rol van betekenis spelen in de tussenstand van het kampioenschap. De volgende afspraak is de Rally van Wallonië. Vorig seizoen wonnen we ginds met de Ford Escort. Het is volgens mij een van de mooiste rally’s in België met snelle KP’s in een prachtige streek. Op het lijf geschreven van een Porsche. We hopen om daar opnieuw een goed resultaat neer te zetten. En het zal van dit resultaat afhangen of we het kampioenschap al dan niet volledig rijden. Uiteraard staan wel reeds de rally’s van Ieper en Roeselare op onze agenda”.

Voor de rest rij ik gewoon de wedstrijden die ik leuk vind. Niets moet en alles kan”, besluit Ruben Maes.   

zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen