× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

11-04-2012

2012: Eerste volledig seizoen voor Adrian Fernémont

2012: Eerste volledig seizoen voor Adrian Fernémont

Na enkele schitterende resultaten op zijn naam te hebben staan, zal de Naamse piloot in 2012 met zijn eerste volledig seizoen beginnen in het Nationale Rally Kampioenschap. Adrian zal aan het stuur van een Ford Fiesta R2 rijden en is zeker één van de piloten te volgen binnen een promotie formule die eerder piloten als Thierry Neuville of Kevin Demaerschalk bekend heeft gemaakt.

Hoewel hij in 2008 slechts een twintigtal van start ging, heeft Adrian niettemin een goede rijervaring. Bij zijn mooiste uitslagen telt men zijn overwinning in 2010 op de “Rallye de Wallonie” (binnen de Citroën Trophy). In 2009 nam hij deel aan de Franse Rallye de Chalon en hier nog behaalde Adrian een mooie resultaat met zijn C2R2. Wat de toekomstige rally’s betreft, is de nieuwe bolide van Adrian al aangepast aan zijn rijstijl. “Met die wagen rijden is leuk en ik heb er nog meer vertrouwen in dan in de andere voertuigen waarmee ik al heb gereden. Die is ook makkelijk af te stellen. Na 80km rijden had ik al begrepen hoe die wagen functioneerde. De Ford is een makkelijk bestuurbare en uiterst betrouwbare auto. Het gaat om een voertuig van Peerlings die voor de juiste afstellingen en de nodige aanpassingen zal zorgen. Die auto werd ook bestuurd door Mathieu Arzeno, Claudie Tanghe (die in Ieper gewonnen heeft) of David Croes. Die laatste (die ook een goede vriend is) heeft mij wel geholpen om de auto zuiver af te stellen.

Met Samuel Maillen als co-rijder is Adrian dus goed voorbereid om het seizoen te beginnen. “Na al die inspanningen is het een plezier met hem te kunnen werken”, zegt Adrian. “Voor de eerste keer zal ik op het einde van een wedstrijd kunnen zeggen ‘er is wel een andere’ maar wij hebben ook zware tegenstanders binnen de Trophy net als Hugo Arellano, Manu Canal-Robles en nog veel anderen zoals Arnaud Dedouaire of Jordan Scaillet”. Adrian hoopt even goed te doen als in 2010 maar al die tegenstanders zullen zeker vanaf de eerste meter aanvallen bij de “Rallye de Wallonie” die het laatste weekeind van april zal plaatsvinden. Een eerste wedstrijd thuis voor het duet Fernemont-Maillen.

Samen met de Condroz is de ‘Rallye de Wallonie’ een wedstrijd die ik goed ken maar het zal niet zo makkelijk zijn en ik moet absoluut van start gaan met het mes tussen de tanden. Verder in het seizoen zal het belangrijk zijn punten te behalen bij elke manche. Jongeren zullen ook aan de Trophy deelnemen en zijn zeker zeer gemotiveerd. Soms is het de gekste van de groep die op het einde de winnaar is.

 

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen