× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

08-04-2012

Wedstrijdverslag TAC: Freddy Loix

In de TAC Rally, de tweede wedstrijd van het BFO Belgian Rally Championship, heeft Freddy Loix zijn belofte gehouden. Vooraf had de piloot van de Peugeot 207 S2000 aangekondigd dat hij een aantal WRC-piloten, die kunnen rekenen op een krachtigere turbomotor, zou doen schrikken. De ganse rally bestuurde Freddy de Peugeot op de limiet, wat beloond werd met een knappe derde plaats algemeen en een overtuigende zege in de Klasse 2, de categorie voor Super 2000's.

Het parcours lag er bij de start nat bij. Ideale omstandigheden voor Freddy Loix, die op het gladde parcours het gebrek aan vermogen kon compenseren ten opzichte van de WRC's. Halfweg de wedstrijd was de BFO-piloot nog volop in gevecht met de Mini WRC van Patrick Snijers, maar eens het droger werd, moest Freddy vrede nemen met de derde plaats.

"We hebben vandaag enorm hard aangevallen. We reden constant op de limiet om bij Pieter en Patrick te blijven. De proeven van de TAC Rally hebben niet teveel lange rechte stukken, waardoor we kort in de buurt bleven, ondanks onze lagere topsnelheid. Ik moet zelfs zeggen dat we vorig jaar nooit zo dicht in de buurt kwamen van de WRC's dan nu met de 207 S2000. Ik heb er echt van genoten!"

Deze TAC Rally stond voor Freddy Loix en zijn copilote Lara Vanneste vooral in het teken van de voorbereiding op de Rally van Ieper, het hoofddoel van de recordhouder in de Kattenstad en zijn hoofdsponsor BFO. Ook op dat vlak straalde Freddy na afloop.

"We hebben prima werk geleverd. Ieper win je op de T-situaties en de kruispunten. Als je daar 2 km/h meer snelheid in de bocht kan aanhouden, dan win je op de volgende rechte lijn belangrijke tienden van een seconde. In het begin van de wedstrijd hadden we nog iets teveel onderstuur in de korte situaties, maar na een aanpassing van het differentieel voelde de wagen veel efficiënter aan. We hebben weer een belangrijke stap gezet in onze voorbereiding op Ieper…" Het zijn drukke weken voor Freddy Loix en Lara Vanneste. Maandag reizen ze af naar Lyon, waar vrijdag de tweede wedstrijd van het Kampioenschap van Frankrijk op het programma staat.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen