× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-04-2012

Belgen in Terre de Causses

Afgelopen weekend was er de Terre de Causses, de tweede manche van het Frans onverhard kampioenschap. NCRS trok met de Subaru WRC S5 en de Peugeot 207 S2000 voor respectievelijk Geert Beauprez en Philip Cracco naar Frankrijk. Stefaan Prinzie deed opnieuw beroep op TT Autosport voor zijn Opel Ascona.

Geert Beauprez en Wim Soenens konden niet lang genieten van het onverhard. "Een probleem met de sturing van de diff's maakte dat de WRC niet te besturen was... Daarom zijn we gestopt. Philip Cracco heeft de wedstrijd wel uitgereden, maar de Peugeot zal niet in de uitslag opgenomen worden. De wagen werd niet in het parc fermé geplaatst zodat we meteen naar huis konden vertrekken." aldus Wim Soenens.

Zo staat Stefaan Prinzie met de Opel Ascona als eerste Belg in de uitslag. "We hebben opnieuw heel veel bijgeleerd, naarmate de wedstrijd vorderde reden we steeds meer op de limiet.. Het is niet simpel om met een Historic je te mengen tussen de moderne voortrekkers... Maar het publiek genoot ervan! We kregen het zaterdag wel even warm toen we nog 20 kilometer zonder enige rem moesten afwerken. We zijn derde in onze klasse, 24ste in het Frans kampioenschap en eerste achtertrekker! Een resultaat waarmee we heel tevreden terug huiswaarts komen. Ik kreeg hier ook te horen dat er in juli rond Langres nu een asfalt rally is, om even over na te denken? Mmmm..."

Wim Soenens zal de volgende wedstrijd van het kampioenschap niet naast Geert Beauprez zitten, maar zelf het stuur in handen nemen. "Geert is bezet, en ik zal zelf nog eens rijden, Eddy Snaet zal dan de nota's voor me lezen. Tijdens de volgende wedstrijd zal ook Philip Cracco opnieuw rijden net zoals Davy Vanneste."

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen