× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

04-03-2012

Geert Beauprez vierde in openingsmanche Frans onverhard kampioenschap

Geert Beauprez vierde in openingsmanche Frans onverhard kampioenschap

Het Franse onevrhardkampioenschap 2012 is afgelopen weekend van start gegaan met de Terre Ouest Provence, een nieuwe proef op de kalender. Het parcours was heel zwaar en slopend voor de wagens, zo vertelde Stefaan Prinzie ons toen hij na de eerste proef reeds moest opgeven. "Er zijn al enkele teams die forfait gaven voor de start. Wij hebben al op de eerste proef een cardan gebroken en gaan ook niet herstarten morgen. Het parcours is heel slopend, het is op bepaalde momenten eerder een trial voor auto's dan een rally...".

Ook in het NCRS kamp viel al snel een opgave te noteren. Op het zware parcours brak een wiel af van de Peugeot 207 Super 2000 van Philippe Cracco. Geert Beauprez was de beste Belg, al had hij op zaterdag ook een portei geluk. "Op de derde proef gingen we overkop," aldus copiloot Wim Soenens. "We verloren weinig tijd, gelukkig kon de Subaru WRC tijdens de service hersteld worden zodat we verder konden."

Op zondag reed Beauprez een heel sterke wedstrijd, voor de laatste proef stond het Belgische duo knap derde met achter hen onder meer de 307 WRC van de ervaren Paul Chieusse en een de C4 WRC van Hennion. "Echter aan de start brak de versnellingspook af, de wagen zat in tweede en zo moesten we de volledige proef afwerken...". Zo ging de derde plaats verloren, Geert werd uiteindelijk vierde. De wedstrijd werd gewonnen door de 207 S2000 van Germain Bonnefois voor Alain Deveza in de Belgische BMA Subaru groep A en Paul Chieusse (307 WRC).

( Foto rallye-sport.fr)

 

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen