× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

11-09-2011

Wedstrijdverslag Omloop van Vlaanderen: NCRSVeel tijd om stil te staan is er niet...

Hans Weijs Junior startte op vrijdagavond bijzonder spectulair en verloor daardoor wat tijd door een spin op KP Beveren. Hans was onder de indruk van de Subaru S9. Zaterdagmorgen kwam er plots veel rook in de wagen en bij nader onderzoek bleek dat een hogedrukdarm van de versnellingsbak lekte. Game over voor Hans en Bjorn. Misschien komen ze aan de start in de Hemicudarally...

Bernd Casier zijn aanpassingsvermogen is ongeloofelijk. Zonder een echte test vooraf is Bernd tweede geworden in deze nogal stressy rally. De S12, die volledig gereviseerd was bij Prodrive en normaal goed is voor 1000km tegen de klok, begon na 100 km al vermogen te verliezen. De servicemensen dachten eerst dat het de turbo was, maar uiteindelijk bleek de cylinderkoppakking kapot te zijn, waardoor water in de pistons komt en een enorme witte rook met zich mee brengt. Als bij wonder kreeg Bernd de motor nog enkele keren aan de praat en kon hij het podium op.

Melissa Debackere had geen succes met de Focus. Er blijft een fout in de elektronica die de wagen doet haperen en stilvallen. De normaal superbetrouwbare Focus zit met een griepje blijkbaar. Fabio van R-Tec zal ongetwijfeld een oplossing vinden voor het probleem.

Philip Cracco straalde in zijn rally. Als hoofdsponsor had Accent 300 gasten uitgenodigd en het werd een mooi feest. De Peugeot deed het voortreffelijk, maar ook Philip zelf die volgens copiloot De Buze een enorme evolutie maakte tijdens deze rally. Ze draaiden een 8e tijd op de zoning en werden 15e algemeen.

Koen De Waele beleefde de tijd van zijn leven in de Subaru S5. Hij leerde de wagen kennen en genoot met volle teugen. Samen met co Yannick Breyne reden ze een mooie wedstrijd tot Koen op de allerlaatste proef de zoning op 50 meter van de finish op een container knalde met de rechtervoor flank. Het wiel was afgebroken en game over!

Cris Algoedt had grote pech met de versnellingsbak van zijn BMW. Na enkele proeven de zaterdagmorgen liet de versnellingsbak het weten, die nochtans volledig vernieuwd was.

Het worden drukke dagen voor NCRS want Woensdag vertrekt het team alweer naar Lloret de Mar in Spanje. Een onverhard rally die meetelt voor het franse kampioenschap. Dominique Bruyneel rijdt er met de S12 en De Buze met de S5.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen