× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

22-06-2011

Preview GEKO Ypres Rally: Melissa DebackereOpnieuw wennen aan atmosferische Super 2000 motor

Preview GEKO Ypres Rally: Melissa Debackere

Aanstaande vrijdag en zaterdag wordt in en om Ieper de GEKO Ypres Rally 2011 gereden. Sinds 2010 heeft GEKO woonwereld uit Zulte zijn naam verbonden aan deze wedstrijd die sinds 1965 georganiseerd wordt en intussen is uitgegroeid tot één van de belangrijkste wedstrijden die meetellen voor het BK, het EK en het IRC.

Melissa Debackere toonde afgelopen weekend dat ze klaar is voor de rally van Ieper door de rally van Wervik te winnen. Het GEKO rallyteam bezette het volledige podium. Melissa Debackere en Cindy Cokelaere (Subaru Impreza WRC S12) wonnen de wedstrijd met 1min 57sec voorsprong op Dominique Bruyneel (Peugeot 207 S2000). Het duo Beauprez-Soenens (Subaru Impreza WRC) eindigde op de derde plaats.

Melissa Debackere rijdt voor het eerst sinds lang opnieuw met een Peugeot 207 S2000 en dat is toch wel even aanpassen. "Ik ben gewoon om met een wagen met turbo te rijden en deze wagen is een atmosferische en dat is toch wel een groot verschil. We hebben twee weken geleden een voorbereidingswedstrijd gereden om de wagen te leren kennen. We eindigden vierde algemeen maar wonnen wel de Super 2000 klasse. Het was een moeilijke wedstrijd met wisselende weersomstandigheden maar dat was net goed want zo leerden we de wagen kennen in verschillende weersomstandigheden. Het was een aangename kennismaking."

Ieper is een sterk bezette wedstrijd want er staan vrijdag maar liefst 31 Super 2000 wagens aan de start. "We moeten het onderscheid maken tussen de IRC rijders en de rijders die, zoals ik, occasioneel met een Super 2000 rijden. Het is onmogelijk de strijd aan te binden met die Super 2000 rijders maar ik wil goed presteren en met meten met de concurrenten van het BK. Pieter Tsjoen staat op een zucht van zijn zevende titel maar ik wil toch de strijd aangaan om op die manier zo hoog mogelijk in de rally te eindigen alsook in het kampioenschap" zegt Melissa Debackere.

De rally van Ieper is een thuiswedstrijd voor het GEKO rallyteam en voor Melissa Debackere en dat geeft altijd iets meer kriebels in de buik dan een andere wedstrijd. "Ook al ken je het parcours, je moet zo mogelijk nog meer gefocust zijn want in dit soort wedstrijden wordt er naast de favorieten ook gekeken naar de thuisrijders. Er is heel veel publiek, het is een drukte van jewelste in de assistentiezone. Het is toch wel wat aanpassen" besluit Melissa Debackere.

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen