× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

31-05-2011

Wedstrijdverslag ORC Rally: Kurt Braekevelt8ste en 1ste Oostrozebekenaar

Wedstrijdverslag ORC Rally: Kurt Braekevelt

Kurt Braekevelt: "Naar jaarlijkse gewoonte werden de voorbereidingen getroffen om van onze thuisrally een waar feest te maken. Dit jaar hadden we kosten nog moeite gespaard om onze wagen en ons VIP arrangement op punt te stellen. Dat we dit niet konden zonder onze trouwe helpers en onze sponsors zal wellicht niemand verbazen.

Na de vraag van nog enkele andere teams die ook hun sponsors wilden uitnodigen, hebben we met ons team de koppen bij elkaar gestoken om dit evenement op een grotere schaal te organiseren.

Het was de bedoeling om iedereen al vanaf ’s morgens 8 uur te ontvangen en daarna alle gasten de hele dag te voorzien van spijs en drank. Daarvoor werd Impe Catering ingeschakeld die heel wat ervaring heeft met dergelijke evenementen. Voor de shuttlediensten stonden onze teamleden in die onze gasten op de verschillende klassementsproeven brachten. Als jong team kunnen we al rekenen op steun van heel veel mensen die ons overal volgen. Dit blijkt uit de vele positieve reacties na de rally.

De rally zelf was voor ons een geslaagde wedstrijd. Door bijna constant top tien tijden te rijden klommen we op naar een zesde plaats. Ondanks dat de snelste stukken door een parcoursverandering waren weggelaten konden we toch nog enkele scherpe tijden neerzetten. Voor onze Bmw hebben we snelle bochten en hoge snelheden nodig om zo onze mindere tractie in vergelijking met de 4x4 wagens te compenseren. Wat ons wel een stuk sneller heeft gemaakt in vergelijking met de TAC Rally is onze overstap van Hankook naar Yokohama. Dit heeft ons zeker geholpen om enkele seconden te winnen per proef.

De hele rally is het een secondenstrijd geweest met Andy Rowe, Bert Coene, Didier Vanwijnsberghe en Vincent Vermeeren. We stonden met 4 wagens constant binnen de 10 seconden. Iemand die een remzone miste of een ander klein foutje maakte kon er zeker van zijn dat hij 1 of 2 plaatsen terugviel. Na kp 11 stonden we op de 9de plaats. Om show te geven was er dus zeker geen tijd. Door met het mes tussen de tanden te rijden tot de laatste meter hebben we nog een plaatsje kunnen veroveren tov Didier Vanwijnsberghe. Eindstand dus : plaats 8 na veel dure en jongere wagens dan onze ‘oude bolide’. Ook de prijs van 1ste Oostrozebekenaar doet ons ook veel deugd.

Het was dus de bedoeling om zo zuiver mogelijk en zonder fouten te rijden. Dit is zonder twijfel gelukt! De wagen stond aan de finish zonder een schrammetje. Ook ons resultaat kon niet beter, als we ons budget en materiaal vergelijken met de snellere teams. Bij deze houden we eraan om ons team, trouwe sponsors en supporters te danken voor de sportieve en financiële steun.
"

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen