× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

01-05-2011

Belgen kennen weinig geluk in Terre Auxerre na 1 wedstrijddag

Belgen kennen weinig geluk in Terre Auxerre

Het Frans onverhard kampioenschap speelt zich vooral in het Zuidelijke deel van Frankrijk af, de rally van Auxerre is de meest noordelijke van alle wedstrijden. Er zijn dan ook weer enkele Belgen afgezakt naar Frankrijk voor dit mooi kampioenschap.

BMA is reeds enkele jaren trouwe klant in Frankrijk, Bernard Munster liet de eerste manche links liggen maar is nu opnieuw paraat in een Skoda Octavia WRC. Na de eerste dag staat Munster 4de algemeen. Stefaan Prinzie is ook opnieuw met een BMA wagen op stap. Hij staat knap achtste algemeen met de Subaru groep A, maar kan niet beginnen aan dag 2. In de verkeningen werd een mechanisch defect vastgesteld en de opgave was onvermijdelijk...

De andere Belgen in Auxerre hadden ook geen geluk, Claudie Tanghe gaf op nadat hij van de baan ging in de derde proef.

Het NCRS team was met 3 wagens actief in Auxerre. Voormalig Frans kampioen Dominique Bruyneel maakte zijn come-back in Frankrijk aan het stuur van de NCRS Subaru Impreza, Wim Soenens en Geert Beauprez deelden ook een gelijkaardige Subaru en Davy Vanneste kwam proeven van het onverhard in de NCRS Saxo T4. Het duo Soenens-Beauprez wisselde ook even van plaats zodat Geert Beauprez kon proeven van het onverhard als... piloot. Op de zesde en laatste proef van de eerste dag moesten zowel Bruyneel als Soenens opgeven. Davy Vanneste staat momenteel 40ste in de T4, maar zal op zondag niet meer starten wegens verplichtingen in BelgiŽ.

Ghislain De Mevius staat na 1 dag 4de 207 en 21ste algemeen en lijkt een stuk sneller dan bij zijn onverhard debuut vorige maand.

Lara Vanneste ten slotte, zij is opnieuw copilote bij Kevin Abbring in de Citroen DS3 R3T. Het Nederlands-Belgisch duo is de snelste in de F2 en staat (na de opgave van Prinzie) 8ste algemeen.

c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Verwante artikelen