× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

28-02-2010

Tanghe de snelste in Routes du NordGeert Vandoorne 2de Historic

Tanghe de snelste in Routes du Nord
Tanghe de snelste in Routes du Nord Tanghe de snelste in Routes du Nord Tanghe de snelste in Routes du Nord

Claudie Tanghe begon zijn seizoen met een uitstapje net over de grens... In het noorden van Frankrijk, vaak vlak tegen de Belgische grens, werd afgelopen weekend Les Routes du Nord verreden.

Ook Melissa Debackere en Paul Lietaer waren aangekondigd als favorieten voor deze wedstrijd. De WRC van Lietaer staat nog bij de carrosier na een incident bij een TV opname en Debackere kon in laatste instantie starten in Haspengouw.

Tanghe kon na een seizoen met de C2 te hebben gereden snel aanpassen aan de veel krachtiger Toyota Celica GT-4 van ASD. Hij was al na ťťn wedstrijddag ledier en kon in de laatste en stormachtige dag de leiding behouden. Aan de finish had de Autonews-uitgever 2 minuten voor op de DMS Corolla WRC van Christiann, Barbara werd derde in een Subaru WRC.

Verder noteerden we de 27ste plaats van Pieter Cailliez met de Renault Clio Williams, de 42ste plaats van Filip Collez in de Suzuki Swift en de opgave van Piet Declercq. Deze laatste reed met een Lancer EVO 8, maar moest vandaag opgeven na een sortie.

In de Historics kwamen ook enkele Belgen aan de start, Geert Vandoorne was de snelste Belg, hij kwam 23 seconden tekort voor de overwinning in de Historic wedstrijd. De zege bij de Historics was voor de Porsche van Chambon. Patrick Spillebeen eindigde met zijn spectaculaire Seat als vierde Historic.

Foto's met dank aan David Maricou.

ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen