× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

21-06-2009

CitroŽn Racing Trophy BeluxCaren Burton domineert de lokale piloten

De afwezigheid van Thierry Neuville in de rangen van de C2's van de CitroŽn Racing Trophy bood de 9 andere piloten aan de start van de Belgium Ypres Rally, de topwedstrijd van het Belgisch rallyseizoen, een mooie opportuniteit. Caren Burton liet de kans niet liggen. Hij domineerde de strijd van start tot finish en won de strijd bij de wagens in de categorieŽn R2 en R3, onder andere voor een veel krachtigere Nederlandse Honda.

"Voor de eerste keer dit seizoen heb ik de moeite gedaan om mijn C2 goed af te stellen voor de wedstrijd," vertelde de piloot uit Spa. "Voor de Wallonie en de Sezoens had ik daar niet de kans voor. We hebben goed gewerkt tijdens de shakedown en ik voelde me meteen in mijn sas in de wagen. Ik nam de leiding op de eerste proef en op de tweede klopte ik Baugnet met 28 seconden. Ik verloor wel wat tijd op de nachtelijke proef in Rijssel, waar ik me minder zeker voelde. Toen Baugnet in het begin van de tweede dag moest opgeven, moest ik enkel nog het resultaat veilig stellen en trachten niet lek te rijden. Ik debuteerde zes jaar geleden hier in Ieper in de rallysport. Ik won in het kader van de RACB Rally Cup (die voorbehouden was voor C2's, NvdR) en vorig jaar werd ik derde 2WD achter twee Super 1600's. Dit resultaat doet deugd, want ik heb nog eens mijn kunnen getoond."

Xavier Baugnet, de enige die serieus weerwerk kon geven aan Burton, werd helaas uitgeschakeld door een elektrisch probleem op KP 8. Zo werd Claudie Tanghe tweede van de C2 R2's in de Trophy. Een resultaat waar de drukker uit Komen niet tevreden over was, ondanks het behalen van de premie voor de 4de plaats in de categorie R2-R3:"Voor de start had ik gevraagd de vering vooraan harder te zetten. Hadden ze die te hard gezet? In elk geval herkende ik de wagen niet meer. Ik had geen grip en voelde me niet zeker aan het stuur. In een T-rechts stuurde de wagen niet in. We verloren bijna drie minuten in een greppel. In de tweede ronde heb ik alles gegeven om te tonen tot wat ik in staat was, maar de tijden volgden niet. Ik denk dat de motor van de C2 nood heeft aan een goede revisie."

De 3de bij de C2 R2's van de Trophy Belux had de wagen van BenoÓt Lacante moeten zijn. Helaas had de jonge piloot uit Oostende pech in deze wedstrijd:"Vrijdagavond had ik heel wat problemen: lekke band, twee proeven met een kapotte stuurbekrachtiging, een fout bij het inklokken (40") en een schuiver. Zaterdag zette ik me schrap. Ik kwam goed terug, tot ik weer opgehouden werd door een lekke band. Uiteindelijk werd ik helemaal gestopt door een beginnend brandje."

Geoffroy Defays profiteerde hiervan om de 3de plaats te behalen bij de piloten in de Trophy, met de premie van de 6de plaats als bonus. "Ik ben heel tevreden met dit resultaat, want ik kreeg pas op de shakedown de wagen in handen. De eerste wedstrijddag heb ik benut om de wagen naar mijn hand te zetten," vertelde de piloot uit Havelange. "Het begon pas goed te gaan halfweg de tweede dag."

Deze uitermate selectieve wedstrijd, waarin slechts 34 van de 70 wagens aan de start ook de finish haalden, werd helaas ook fataal voor Andy Lefevere (elektrisch probleem), Wim Vlaeminck (van de baan, de bemanning is gewond, maar niet in levensgevaar), Andy Gaban (wielbouten gebroken) en Didier Duquesne.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen