× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

12-02-2020

2020 - Cedriek Merlevede la carte met Opel Ascona en BMW M3

2020 - Cedriek Merlevede  la carte met Opel Ascona en BMW M3

Begin 2019 kocht Cedriek Merlevede de ex-Prinzie Opel Ascona en maakte hij de definitieve overstap naar de rallysport. Toen hij de wagen goed onder de knie kreeg volgden de resultaten in sneltempo, winst in de Ypres Historic Rally in Staden, een tweede plaats in de Aarove Short Rally en de Hemicuda Rally. In de Rally van Kortrijk kon hij voor het eerst proeven van een BMW E30 M3, een wagen die hij ging huren bij Mats van den Brand. 

Natuurlijk is het een droom om over te stappen naar een M3. We hadden de Ascona eind vorig jaar te koop gezet, maar toen we alles gingen uitrekenen was een M3 financieel te hoog gegrepen. We konden wel overstappen naar een moderne BMW, maar ik blijf toch liever bij de historics. De Ascona staat nu mechanisch volledig in orde voor het nieuwe seizoen. We starten in RAllye des Routes du Nord en gaan nadien misschien nog eens de kas volledig vernieuwen. Maar ook dit jaar gaan we éénn of meerdere wedstrijden met de BMW M3 van Mats rijden. Het is al zeker dat we Ieper gaan rijden met de M3, als het budget het toelaat rijden we nog een extra wedstrijd.

Cedriek won vorig jaar de nationale historic wedstrijd in Ieper, dit jaar is er maar één wedstrijd meer en moet hij het opnemen tegen zijn vriend en winnaar in de FIA wedstrijd Bjorn Syx.

In Kortrijk ging het goed met de M3, maar het was natuurlijk vettig… Tegen Ieper zal Bjorn ook al veel meer ervaring hebben met de M3, maar we zien het beiden volledig zitten. Vroeger moesten we ook vaak tegen elkaar rijden in de autocross. Net zoals in iedere wedstrijd zullen we proberen zo hard mogelijk te gaan. In Ieper is het meestal droog en ik denk dat we dan pas het potentieel van de M3 zullen leren kennen.

Voor het komende seizoen doet Cedriek een beroep op Thijs Ozeel als copiloot.

Programma 2020

- Routes du Nord
- Rally van de Monteberg
- Rally van Wervik
- ORC Rally (onder voorbehoud)
- Bernard Degroote Ypres Historic Rally (BMW M3 Mats)
- Rally van Staden 
- Hemicuda Rally
- Condroz Rally

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen