× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks Verzekeringen Delaere http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

07-02-2020

Veel Belgen kiezen voor Rallyedes Routes du Nord als seizoensopener

Veel Belgen kiezen voor Rallyedes Routes du Nord als seizoensopener

De 34ste editie van de Noord Franse wedstrijd des Routes du Nord trekt dit jaar weer bijzonder veel Belgen aan. De wedstrijd werd in het verleden reeds door meerdere landgenoten gewonnen, Claudie Tanghe en William Wagner wonnen er elk 2 keer en verder werd de wedstrijd ook 1 keer gewonnen door Melissa Debackere, Paul Lietaer en Jean-Pierre Gaban. 

In de moderne wedstrijd staan 13 R5 wagens aan de start met onder andere ook de Skoda Fabia R5 van Melissa Debackere, verder in de lijst zien we ook de Porsche 997 GT 3 van Fredericq Delplace.

Maar het is vooral bij de historics dat we veel Belgen aan de start zien... In de 15 jaar dat de historics rijden in Routes du Nord ging de zege reeds 10 keer naar een Belg. Lode De Keyzer en Geert Vandoorne zijn best-performers met elk 2 overwinningen, maar ook Piet Declercq, Fredericq Delplace, Paul Lietaer, Stefaan Stouf en Didier Vanwijnsberghe wonnen hier reeds. 

Ruim de helft van de starters in de historic wedstrijd zijn dit jaar Belgen. Paul Lietaer is ook net over de grens een publiekstrekker en vertrekt met startnummer 201 op de deuren van de Opel Manta 400. hij krijgt Belgische tegenstand van Cedriek Merlevede (Opel Ascona), Christophe Merlevede (BMW M3), Piet Declercq (Porsche 911), Lode de Keyser (Porsche 911), Patrick Spillebeen (BMW M3), Patrick Mylleville (Porsche 911), Jean Louis De Rouck (BMW M3), Geert Lacour (Porsche 911) en Ruben de Keyser (VW Golf).

De wedstrijd gaat door op 22 en 23 februari in de regio rond Armentières, op slechts 20 minuten rijden van Ieper.

Meer info - www.rallyedesroutesdunord.com

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks
Verzekeringen Delaere

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge