× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be

05-02-2020

FIRC Kampioenschap brengt buitenlandse teams voor het elfde jaar naar BelgiŽ

FIRC Kampioenschap brengt buitenlandse teams voor het elfde jaar naar BelgiŽ

De 'Flanders International Rally Challenge' of kortweg FIRC, werd voor de eerste keer georganiseerd in 2010, en was een initiatief van vijf Belgische organisatoren. De bedoeling was om een kampioenschap te organiseren exclusief voor buitenlandse piloten, Fransen, Engelsen, Nederlanders, regelmatige en graag geziene gasten in de Vlaamse rally’s. 

Ondertussen zijn we meer dan 10 jaar verder en is het FIRC klaar voor een nieuw seizoen... Er staan 9 wedstrijden op het programma in 2020. Traditioneel tellen zowel TBR als AArova voor het sprintkampioenschap. Van de zeven rally's komen de vijf beste resultaten in aanmerking.

Kalender 2020

Rallye Salamandre: 18/19 april
Monteberg Rally: 2/3 mei
ORC Canal Rally: 30/31 mei
Wervik Rally: 12/13 juni
TBR Rallysprint: 11/12 juli
Les Boucles Chevrotines: 8/9 augustus
AArova Shortrally: 10/11 oktober
Hemicuda Rally: 24/25 oktober
Rally Kortrijk: 21/22 november

De prestatie van het seizoen 2019 is natuurlijk deze van Reddington/Mullen, die de FIRC opnieuw domineerden en voor de derde keer de algemene titel en de klassewinst in M2A claimen. Een absoluut record na de twee dubbele titels van Andy Rowe en Alex Taylor.

Campling /Ducker wonnen voor het tweede jaar op rij hun klasse in M4A met de WRC, Subaru is blijkbaar hét merk om titels te scoren, want ook Mawdsley/Santy staken hun tweede opeenvolgende klassezege in M4B op zak, weliswaar met een iets bescheidener exemplaar. Winst in M2B was er voor de gebroeders Gibson in de Honda Civic, één van onze trouwste klanten die eindelijk hun inspanningen beloond zien met een titel, meer dan verdiend!

In Historic kwamen twee nieuwe namen opduiken: Bristow/Sayer wonnen in hun debuutjaar hun klasse in HB met de Corbeau Mk.1, terwijl de nieuwe kampioenen vader en zoon Wood heten, wiens overstap naar de Sierra Cosworth een uitstekende keuze bleek.

Alle bovenvermelde teams winnen een gratis start naar keuze voor het komende seizoen, en natuurlijk ook een fonkelende beker en eeuwige roem.

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen