× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

02-02-2020

Pieter Tsjoen Racing klaar voor 2020 - Helaas geen volledig BRC voor het team

Pieter Tsjoen Racing klaar voor 2020 - Helaas geen volledig BRC voor het team

Nu het seizoen 2020 steeds dichterbij komt legden we ons oor te luister bij Pieter Tsjoen, meervoudig Belgisch kampioen en ook eigenaar van PTR (Pieter Tsjoen Racing). 

Pieter vorig jaar maakte je een come-back na bijna 3 jaar niet meer te rijden, hoe blik je terug op 2019? 
"Ik moet zeggen dat ik wel aangenaam verrast was na 3 jaar niet te rijden, toch nog wel een deftige speed te hebben behouden. Dadelijk in de eerste rally in Staden zaten we niet zo ver van Sébastien Bedoret, in Duitsland bleven we in snelheid Pieter-Jan Michiel Cracco voor, in Oudenaarde versloegen we Vincent Verscheuren en in de Valais stonden we in de top 3. Ik had op mijn leeftijd en na zo lang niet te rijden veel erger verwacht (lacht)."

En in Ieper stond je net niet op het podium...
"Wervik en Ieper met Freddy Loix was natuurlijk big fun !!!"

Samen met je come-back als piloot ben je ook gestart met Pieter Tsjoen Racing. De voornaamste titelkandidaten hebben reeds hun programma bekend gemaakt, maar daar zien we geen wagens van PTR...
"Wij hebben inderdaad geen titelkandidaten kunnen overtuigen, jammer genoeg... Het lag niet aan de prijs, want daar hoor ik geregeld verhalen over. Steeds lagen we in de balans, en was de prijs in de lijn van onze collega's. Maar blijkbaar slagen we er niet genoeg in onze kwaliteiten en voordelen voldoende in de verf te zetten. Nochtans, met de technische kennis van Fabio Lazzerini (R-TEC), de organisatorische skills van Eddy Chevalier (voormalig copiloot van Pieter) en mijn ervaring piloot ben ik ervan overtuigd dat we alles voorhanden hebben om onze piloten kampioen te maken. PTR mag dan wel een nieuw team zijn, maar samen met Fabio en Eddy hebben we samen 8 titels bij elkaar gereden..."

Je had wel gemikt op een BRC programma? 
"Wij verhuren in principe overal: België, buitenland en provinciaal. We hebben meerdere aanvragen lopen, maar niet voor een volledig BRC, wel zijn we nog bezig voor het Frans onverhard kampioenschap. Voor het Belgisch Kampioenschap heeft het niet mogen zijn: de ene wou niet nog eens van team veranderen, de andere zou zich ongemakkelijk voelen tegen over het team dat hem naar dit niveau bracht en Kris Princen vertrok omdat hij steun kreeg van Citroën... We hebben echt geprobeerd en gepusht, maar het is niet gelukt... Jammer."

Welke wagens worden er in 2020 te huur aangeboden? 
"Momenteel hebben we 4 wagens: 3 Skoda Fabia en een Volkswagen Polo R5. Maar de Skoda Fabia waarmee we Ieper reden en waarmee Kris in de Condroz reed staat te koop, we houden de 2 EVO's en de Polo voor de verhuur. Uiteraard ga ik zelf ook wel enkele wedstrijden rijden, maar welke dat zullen zijn zal ik pas eind deze maand beslissen. We starten ook eind deze maand met de nieuwbouw waar PTR zal gehuisvest worden, we hopen klaar te zijn na het verlof..."

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen