× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be

27-01-2020

Adrian Fernemont over de samenwerking met San Mazuin Racing en zijn programma voor 2020

Adrian Fernemont over de samenwerking met San Mazuin Racing en zijn programma voor 2020

Met het nummer 1 op de deuren gaat Adrian Fernemont zijn titel verdedigen in het Belgisch kampioenschap rally. 

"Dankzij de steun van San Mazuin Racing kunnen we 8 van de 9 manches afwerken in het BRC kampioenschap. We kijken opnieuw uit naar de samenwerking met San Mazuin waarmee we de laatste 2 seizoenen uitstekend hebben mee samengewerkt."

Ze krijgen niet alleen het nummer 1 op de deuren maar Adrian en Samuel gaan ook van start met een nagelnieuwe Skoda Fabia R5 Evo in het kampioenschap.

"Het leek ons evident om opnieuw voor een Skoda te kiezen, aangezien dit een referentie is in de R5 klasse en we onze progressie hiermee kunnen voortzetten, ook commercieel gezien leek ons dit de beste keuze. De omstandigheden zullen optimaal zijn om te beginnen aan het nieuwe kampioenschap ook al is het een nieuwe wagen. Met de nieuwe Fabia Evo R5 moeten we in staat zijn om competitief voor de dag te komen in de Rally van Haspengouw. Maar er is nog ruimte voor progressie. Vorig seizoen reden we vaak met dezelfde soort afstellingen en moeten we durven onze grenzen te verleggen door de wagen aan te passen aan mijn rijstijl. 

De Tac rally is zo'n wedstrijd waarin we nog progressie kunnen maken, want vorig seizoen stonden we hier voor de eerste maal aan de start, dit jaar moeten we in staat zijn om een gooi te doen naar de overwinning. Om de titel te behouden zullen we geen andere keuze hebben dan wedstrijden te winnen en ons te focussen op een volledige campagne.

De Fabia Evo R5 zal opnieuw in de kleuren staan van San Mazuin Racing en onze andere partners. Zonder hen zou deze campagne niet mogelijk zijn. Als alles naar wens verloopt zijn er ook plannen om deel te nemen aan de WRC3 wedstrijd in de Rally van Duitsland, maar eerst richting Haspengouw, daar ligt onze focus nu."

Programma 2020

  • Rally van Haspengouw
  • Spa Rally 
  • Tac Rally
  • Rallye de Wallonie
  • Ypres Rally
  • ConXion Omloop van Vlaanderen 
  • Condroz Rally
  • East Belgian Rally

Het doel voor 2020 is een nieuwe nationale titel, de concurrentie lijkt dit jaar bijzonder sterk te worden met de Skoda's van Sébastien Bédoret, Ghislain de Mevius en Pieter-Jan Michiel Cracco, de C3's van Kris Princen en Guillaume de Mevius en de Hyundai i20 van Grégoire Munster... 

In 2019 behaalden Adrian Fernémont en co Samuel Maillen hun eerste nationale titel na overwinningen in de Rallye de Wallonie en de East Belgian Rally. Ze reden acht wedstrijden van het kampioenschap, maar lieten Ieper toen links liggen.

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen