× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

30-12-2019

Alles wat u moet weten over de 2de editie van de Racingshow en competitiebeurs

Alles wat u moet weten over de 2de editie van de Racingshow en competitiebeurs

Momenteel valt er niet heel veel nieuws te rapen in de rallysport, een jaarlijks terugkerend fenomeen tijdens de winterstop, maar achter de schermen is iedereen druk bezig om zijn nieuw rallyseizoen voor te bereiden en zeker bij de organisatie van RM Magazine is het alle hens aan dek om het nieuwe autosport seizoen in gang te schieten.

Na een geslaagde eerste editie van de Fototentoonstelling en Racingshow in 2017, waarbij zo'n 5520€ werd opgehaald en geschonken aan het kinderkankerfonds, heeft het team van RM Magazine de koppen opnieuw bij elkaar gestoken. Ze hebben besloten om het evenement voor een 2de maal te organiseren, alleen werd de naam wat gewijzigd en gaat het voortaan door het leven als de Racingshow en competitiebeurs. We vroegen om een woordje uitleg over de Racingshow en competitiebeurs aan één van de organisatoren, Geert Louagie.

"De racingshow en compettitiebeurs start op zaterdag 11 januari om 10u in de Europhallen van Tielt en omstreeks 14u30 is er een handtekeningsessie voorzien, maar net voor deze handtekeningsessie worden de kampioenen gehuldigd uit de auto en rallycross challenge."

Welke piloten mogen we allemaal verwachten tijdens de handtekeningsessie?

"In totaal hebben zo'n 20 tal piloten / co.piloten toegezegd uit diverse autosporttakken. Ronkende namen als Paul Lietaer, Davy Vanneste, Vincent Verschueren, Sebastien Bedoret, Arthur Kerkhove en Kris Princen hebben beloofd om aanwezig te zijn. Maar ook Sandro Bellio (Europees kampioen dragracing), Bart Goris (Regionaal vas rallycross kampioen), Mathieu Lietaer (Vas historic kampioen 2019), Gunther Monnens (M-cup kampioen 2019), Thierry Lotus Verhiest (1ste in de Lotus Cup Europe Exige klasse) ... 

Bij de dames mogen we volgende 'amazones' verwelkomen ... 

- Rianne Bergman: Beloftevolle circuitpilote uit Nederland, onder andere de eerste dame die de PTC-klasse won 
- Yvette Fontaine: "Snelste" dame van België, zowel in rally als op circuit, heeft diverse overwinningen en records achter haar naam staan
- Mandy Kasse: Rallycross 2019: 4de BelNed Supernationals min
- Annelies Missiaen: Meervoudig kampioene in de autocross dames klasse
- Stéphanie Van Lingen: 3de plaats in 2017 - BK RX  / 4de plaats in 2019 bij de supernationalas." 

Wat kost een inkomkaartje en welk goed doel steunen jullie deze keer? 

"Een steunkaartje kost u 5€ en daarmee steunen we het Ronald McDonald Kinderfonds. Het fonds werd in 2001 opgericht en draagt bij aan het welzijn van zieke kinderen en hun familie. Meer info over deze organisatie kan u terugvinden op hun website www.kinderfonds.be.

Op deze racingshow komen niet alleen piloten hun handtekening uitdelen neem ik aan?

"Net zoals in de 1ste editie zal er weer een brede waaier aan moderne en historic rallywagens te bezichtigen zijn. Maar ook fans van circuit, rallycross en autocross wagens en enkele luxe auto's, zoals een Lotus en Lamborghini, zullen hier aan hun trekken komen. In totaal mogen we zo'n 10 tal standjes verwelkomen die autobenodigheden zullen aanbieden, fotomateriaal, ... en buiten de Europhallen zullen er nog een 5 tal tuners aanwezig zijn aangevuld met verhuurders van competitiemateriaal. Dus het loont zeker de moeite om eens een kijkje te komen. We verwelkomen iedereen op zaterdag 11u vanaf 10u tot en met 19u en ook op zondag zijn we van de partij vanaf 10u tot en met 19u."

Meer info over het evenement kan u via onderstaande link terugvinden.

https://www.facebook.com/events/1338553782980731/

Yprauto
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be