× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

16-11-2019

Preview - Rally van Kortrijk - Bram Fonteyne

Preview - Rally van Kortrijk - Bram Fonteyne

Na de opgave van afgelopen weekend in de Rally van Zuid-Limburg kan Bram Fonteyne met zekerheid zeggen dat ze aan de start komen in de 6 Uren van Kortrijk. Bram blikt nog even terug op zijn wedstrijd en kijkt nu al uit naar de laatste wedstrijd van het seizoen.

"Voordat we de overstap hadden gemaakt van de Volvo 242 en 240 naar de Volvo 240 Turbo hadden we bijna 30 wedstrijden gereden zonder één keer te moeten opgeven. Dit jaar loopt het allemaal wat stroever en ik hoop dat de pech zo snel mogelijk plaats maakt voor een terug betrouwbare Volvo. Als je 85 pk meer onder de motorkap steekt en overstapt naar een turbo motor dan weet je dat er kinderziektes zullen optreden. In bijna elke wedstrijd dat we dit seizoen gereden hebben hebben we wel iets voor gehad en in de Rally van Zuid-Limburg was dat niet anders. 

We waren goed van start gegaan in Zuid-Limburg, het lag er vettig bij en dit soort parcours ligt mij wel. We hadden een goede bandenkeuze gemaakt en konden het tempo bij de historics goed volgen. Guino Kenis met de Bmw E30 M3 was op de proeven met rechte en snelle stukken uiteraard sneller dan onze Volvo en moesten we zo'n 8 seconden prijs geven op de eerste proef. De 2de proef, kp Borlo was iets technischer en daar konden we meteen onze 8 seconden terug goed maken. Hetzelfde verhaal op kp 3, opnieuw snelle rechte stukken en konden we het tempo van de Bmw niet volgen. Een youngtimer kan je natuurlijk moeilijk vergelijken met onze historic. 

Tot halverwege de wedstrijd verliep alles perfect en stonden we eerste in onze klasse en 2de historic, tot daar het goede nieuws. Tijdens de laatste ronde van 3 proeven, moesten we opeens op de eerste proef de wagen aan de kant zetten nadat er een grote witte rookpluim uit de wagen kwam. Het was op dat moment een raadsel wat er fout was gelopen en om geen verdere schade op te lopen aan de motor hebben we meteen besloten om de wedstrijd vroegtijdig te verlaten.

Na een grondige check up deze week zijn we tot de conclusie gekomen dat het vriespastille was losgekomen, waarschijnlijk kwam deze teveel onder druk te staan op de lange rechte stukken in Zuid-Limburg. We reden vaak tegen de begrenzer aan en weten waaraan we moeten werken voor het nieuwe rallyseizoen. 

Sinds gisteren is alles terug in orde en kijken we uit naar de laatste wedstrijd van het seizoen. De 6 Uren van Kortrijk heeft toch minder lange rechte stukken dan Zuid-Limburg en moet de Volvo meer tot zijn recht komen. Ik hoop vooral om deze wedstrijd tot een goed einde te brengen en dat de pechduivel achterwege blijft. Een goed resultaat behoort zeker tot de mogelijkheden en om het seizoen af te sluiten gaan we achteraf een pint drinken met het hele team.

Amper 1 week later wordt alles in het werk gesteld om de wagen klaar te stomen voor het nieuwe rallyseizoen." Aldus Bram 

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen