× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness Yprauto http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

15-11-2019

Terugblik op het seizoen van Gilles Pyck en Emile Mourisse de vice-kampioenen in het Junior BRC 2019

Terugblik op het seizoen van Gilles Pyck en Emile Mourisse de vice-kampioenen in het Junior BRC 2019

Na een uiterst spannende Condroz Rally werden Gilles Pyck en copiloot Emile Mourisse vice kampiopen in het Junior BRC 2019. Samen met dit duo blikken we terug op het afgelopen seizoen.

"Ons seizoen startte later dan verwacht in de TAC rally in Tielt, met de bedoeling om vanaf Tielt alle resterende manches van het BK af te werken. Dat betekende dat we al 2 rally’s hadden gemist en dat we met serieuze achterstand, in het kampioenschap, zijn begonnen. Doordat men de 6 beste resultaten mag inbrengen als Junior, was er nog altijd kans op de titel.

In de TAC rally waren we goed gestart en stonden we na de eerste lus aan de leiding bij de Juniors en R2. Daarna verhoogden Munster en VDM het niveau en moesten wij de rol lossen door gebrek aan ritme. Toen Gregoire crashte kwamen wij opnieuw comfortabel aan de leiding bij de Juniors. VDM konden wij niet volgen voor de overwinning in R2. In de laatste ronde lieten we ons vangen door de weersomstandigheden en crashten we zelf, met als resultaat dat we de overwinning kwijt waren en maar als 5e Junior eindigden. Een sterke seizoensstart met bittere nasmaak…."

Daarna stonden met de Rallye du Wallonie en de Sezoensrally 2 wedstrijden op het programma die jullie nog moesten ontdekken... 
"Door heel moeilijke weersomstandigheden verliep de rallye du Wallonie niet zoals gehoopt. Een opeenvolging van fouten kostte ons veel tijd en een goed resultaat. Een 4e plaats bij de Juniors als eindresultaat was niet zo slecht als je zag dat onze concurrenten al paar keer aan de start stonden in Namen. Zonder onze fouten zat er zeker een 2eplaats in. Opnieuw een gemiste kans voor ons kampioenschap.

De derde rally van het seizoen was de Sezoensrally in Bocholt, voor ons team een heel nieuwe ontdekking door gebrek aan ervaring en kennis van het onverhard.
Daar stond er geen maat op Gregoire Munster want die was voor iedereen te snel. Een foutloze rally en een 2eplaats bij de Juniors was een resultaat waar we zeker tevreden mee waren en dit gaf vertrouwen voor onze thuisrally, de Rally van Ieper.
"

Daarna was het tijd voor de thuiswedstrijd: de Renties Ypres Rally. 
"Vol goeie moed en ambitie keken we uit naar deze rally. Hier goed presteren bezorgde ons nog een waterkansje op de titel bij de Juniors maar met de jonge Britten die ook afzakten naar Ieper ging dit zeker geen makkelijke klus worden. Al snel verdween onze waterkans op de titel, want op kp2 braken onze wielbouten en ons wiel af wat ervoor zorgde dat we terecht kwamen in een Hollebeeks veld. Game Over voor ons…
Na schitterend werk van onze mecaniciens konden we op zaterdag starten onder Rally2, met de bedoeling nog bonuspunten te pakken door snelste tijden te rijden. Gezien het sterke deelnemersveld was dit aardig gelukt maar in de rangschikking kwamen we niet verder dan plaats 5. Voor ons toch wel de teleurstelling van het seizoen.
"

Na een welverdiende zomerstop konden jullie de eerste zege van het seizoen noteren in Roeselare.
"De ConXion Omloop van Vlaanderen is een koers die we voor de 2de keer reden en vanaf in het begin zat het ritme goed en waren we leider bij de Juniors. Door de wisselende omstandigheden maakten we op vrijdag 2 foutjes wat ons de leiderplaats in R2 kostte. Op zaterdag startten we met het oog om te controleren bij de Juniors en om te proberen tijd terug te nemen op VDM. Dit laatste lukte redelijk want na de eerste lus op zaterdag hadden we onze achterstand gehalveerd. Op de proef van Passendale reden we lek en verloren we 30 seconden… Toen was duidelijk dat we alleen moesten focussen op de Juniors en dat deden we. Onze eerste overwinning van het seizoen was een feit."

Het seizoen eindigde met nog een zege in de Condroz Rally, maar die wedstrijd verliep alles behalve vlekkeloos voor jullie? 
"Voor de rally hadden we nog 3 punten nodig om Vice Junior Kampioen te worden. Onze concurrent voor de 2e plaats, Tobias Bruls, was niet van de partij maar met VDM en streekrijder Mazuin hadden we toch zware concurrentie. Er werd veel regen voorspeld wat ervoor zorgde dat het een zeer  moeilijke editie ging worden. Aan het begin van de rally was duidelijk dat we in staat waren het tempo van VDM te volgen. Na de eerste lus konden we een kloof slaan met Mazuin bij de Juniors en ook in R2 waren we de snelste. Halfweg de eerste dag waren we zeker van de vice titel doordat we 4 snelste tijden gereden hadden.

Door mechanische pech werden we zaterdagavond ver terug geslaan in de rangschikking. Zondagmorgen stonden we 3e Junior met 2min 20 achterstand op leider Mazuin. Het plan was om hetzelfde ritme aan te houden om zoveel mogelijk tijd goed te maken. Door de extreme omstandigheden op zondag gebeurde het onmogelijke voor ons. Op de allerlaatste kp had leider Mazuin nog een lekke band wat ervoor zorgde dat wij met de overwinning konden gaan lopen."

De titel van vice kampioen staat natuurlijk wel mooi op het palmares
"Zeker! Het seizoen kunnen afsluiten met een overwinning en met de titel als Vice Kampioen was voor ons zeer belangrijk met het oog op volgend seizoen. Dit geeft zeker vertrouwen. 
Graag hadden wij ook al onze sponsors willen bedanken voor de steun dit jaar want zonder hen was dit niet mogelijk. Daarnaast ook ons serviceteam die ons altijd een super wagen heeft bezorgd en ons in alle situaties heeft geholpen. Ten slotte ook onze trouwe fans die ons door heel Belgie zijn blijven volgen!!
"

zwembaden en wellness
Yprauto

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen