× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

14-11-2019

Preview - Rally van Kortrijk - Maxime Soete / SONEC Racing

Preview - Rally van Kortrijk - Maxime Soete / SONEC Racing

Maxime Soete is reeds een goede 6 jaar actief als rallypiloot, hoofdzakelijk met een Ford Fiesta R2, maar de goesting om over te stappen naar een sneller wagen is er al langer... 

"Na goed 6 jaar te hebben gereden met een Fiesta R2, was de goesting om over te stappen naar iets potenter en krachtiger zeer groot! In 2013 hebben we deelgenomen aan de eerste editie van de Rally van Kortrijk 'new edition'. We stonden ieder jaar aan de start, enkel vorig jaar moesten we de editie overslaan omdat alle budget gebruikt werd voor Ieper. Elke rally waar we aan de start kwamen, was met een Fiesta R2, met uitzondering van Staden 2016 waar we reden met een BMW E30 325i," aldus Maxime die net zoals iedere piloot wel droomt om eens een rally met een R5 te rijden.

En dankzij enkele trouwe sponsors zoals Galloo, Gyselinck Installaties, Calis Pojects, Pole Position Car Detailing, Warlop Horeca Service en Fournier-Cavos kon een project tot stand komen om dit jaar met een Ford Fiesta R5 te rijden in de Rally van Kortrijk.

"Mijn dank naar hen toe is dan ook zeer groot! De ambitie is zeer bescheiden. Er is meer te verliezen dan te winnen! Voor mij gaat het voornamelijk om de ervaring. Ik durf/wil geen resultaat vooropstellen omdat het sowieso een ontdekking wordt. Er zal weinig tot geen tijd zijn om vooraf nog te testen, dus ik zal de auto tijdens de rally moeten ontdekken. En Kortrijk is en blijft een tricky rally. Voorlopig gaat het om een one shot. Na de rally maken we de balans op en zien we of er vervolg mogelijkheden zijn."

De wagen wordt gehuurd bij Van den Heuvel Motorsport in Nederland. Co piloot is Rudi Boterman, met hij ook al de rally van Ieper 2018 reed en waar ze 42e werden met de Ford Fiesta R2.

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen