× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks c est bene http://www.daviddesign.be zwembaden en wellness

13-11-2019

Zolang ik burgemeester ben blijft de 6 Uren bestaan - Persconferentie 6 Uren van Kortrijk

Zolang ik burgemeester ben blijft de 6 Uren bestaan - Persconferentie 6 Uren van Kortrijk

Deze avond vond de persconferentie plaats over de 27ste editie van de 6 Uren van Kortrijk. De eerste man die aan het woord kwam was burgemeester Vincent Van Quickenborne en maakte meteen een duidelijk statement over de Rally van Kortrijk.

"Het is alweer de 27ste editie van de 6 Uren van Kortrijk en we zijn dan ook trots dat deze rally opnieuw mag door gaan in Kortrijk. Dankzij de goede samenwerking met de burgemeester van Moeskroen kunnen we opnieuw rekenen op voldoende spektakel. De stad Moeskroen zal de komende jaren blijven meewerken aan deze wedstrijd. Daarmee zijn we ook de enige echte tweetalige rally van het land en dat is een ook een primeur!

De rally is ook een sociaal evenement en de toeschouwers kunnen zoals elk jaar gratis naar de proeven gaan kijken. Ook werd er gedacht aan onze groene vrienden in de gemeenteraad want dankzij dit evenement werden er heel wat nieuwe bomen gepland ter hoogte van het Bellegembos en zullen er de komende jaren alleen nog maar bomen bijkomen. 

Rally is een echte sport, een sport voor iedereen, jong en oud en zolang ik burgemeester ben, en nog liefst zo lang mogelijk, zal de 6 Uren van Kortrijk blijven plaatsvinden." Aldus Vincent van Quickenborne

Over de wedstrijd zelf kan de organisatie heel wat positief nieuws brengen. Uiteraard zijn de Belgische toppers opnieuw van de partij en dan kijken we vooral naar Vincent Verschueren, Patrick Snijers, Paul Lietaer, Melissa Debackere en Freddy Loix maar ook de talrijk aanwezige VAS piloten. Zonder al deze piloten is er geen rally maar we rekenen ook op onze goede sponsors. Dankzij hen kunnen we dit mooie evenement voorschotelen en kunnen de toeschouwers genieten van dit gratis evenement. 

Dit jaar zijn er minder Britten ingeschreven voor deze rally en denkt de organisatie dat de aanslepende Brexit zijn rol hierin speelt, het voordeel hiervan is dat er nu een 10 tal plaatsen meer zijn overgebleven voor onze eigen streekrijders en dat kan de organisatie alleen maar toejuichen. 

De proeven zijn intussen gekend maar over kp Marke willen we nog een woordje kwijt.

De proef start in Aalbeke en beschikt over enkele héél snelle stukkenen het nodige bochtenwerk. Op post 9 en 11 zijn er twee publiekspunten voorzien die gemakkelijk bereikbaar zijn en tussen post 13 en 14 ligt er een gevaarlijke piege en moet er tussen bomen gereden worden. We waarschuwen hierbij de piloten dat dit een gevaarlijk stuk is van de proef. 

De eerste deelnemers over het parcours zullen de 'tragere' historics zijn en wordt er opgebouwd naar de snellere historics, idem bij de moderne wagens. Eerst gaan de 'tragere' deelnemers van start om te eindigen met de snelle jongens.

Net zoals de voorafgaande jaren steunt de 6 Uren een goed doel.

Donaat Ravelingeen ex- co.piloot van onder andere Paul Lietaer en Didier Vanwijnsberghe heeft de diagnose van Alzheimer gekregen en wordt er dit jaar geld ingezameld ten voordele van Alheimer Liga Vlaanderen. Meer informatie over het goed doel kan u hier terugvinden.

ALV saneren van tanks
c est bene

http://www.daviddesign.be
zwembaden en wellness

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen