× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be Verzekeringen Delaere

06-11-2019

Rally van Zuid Limburg - Complete voorbeschouwing

Rally van Zuid Limburg - Complete voorbeschouwing

De Rally van Zuid Limburg is de voorlaatste wedstrijd van het VAS kampioenschap 2019. De wegen in en rond Gingelom zijn in deze periode van het jaar vaak vuil en bijzonder glad, dit maakt de wedstrijd uitdagend voor de piloten en aantrekkelijk voor de toeschouwers. Afspraak voor de Rally van Zuid-Limburg op de industriezone van Gingelom of ergens ten velde!

Deelnemers

Het duurde wat eer de deelnemerslijst vorm kreeg, maar met 6 R5 wagens en een pak snelle Lancers is er zeker voldoende kwaliteit aan de start. Favoriet is Kris Princen, tweevoudig winnaar en thuisrijder komt aan de start met een Skoda Fabia R5. Hij moet het opnemen tegen Bern Casier, die na meer dan een jaar achter het stuur kruipt van de Ford Fiesta R5.

Er zijn ook nog de Ford Fiesta R5 van Tuur Vanden Abeele en een Skoda Fabia R5 voor Jimmy D'Hondt en Johnny Poelmans. En natuurlijk de Ford Fiesta R5 van Steve Matterne, die één jaar na het dramatische ongeval in de Condroz zijn comeback maakt. Wie niet in een R5 zit, maar ook kan meespelen voor de zege is Piet Van Hoof met de Lancer EVO IV.

Verder in het veld lijkt er een mooie strijd in de maak met de Subaru Impreza van Bert Truyens die het opneemt tegen de snelle Lancers van onder andere Eddy Vandevelde, Jan Jacobs, Kurt Boone, Bart Vrijdaghs en Hein Jonckers. Bij de achtertrekkers is het uitkijken naar het debuut van de Porsche 991 GT3 van Johan Dekens, vorig jaar nog vierde met de 997 GT3. Hij neemt het op tegen de Porsche van Robby Moers en de BMW's van Kurt Braeckevelt, Patrick Diels en Criterium kampioen Johnny Louies. 

Glenn Rogiers, Historic-winnaar van 2018, mag het nu opnemen tegen de divisie 5 BMW M3 van Guino Kenis, de Volvo 242 Turbo van Bram Fonteyne en de Escort MKII van Mathieu Lietaer.

In divisie 1-2 is Stefaan Tjoens met de Mitsubishi Lancer de favoriet. En bij de voortrekkers is het uitkijken naar Koen Lauwaert, die met startnummer 50 zijn 3de plaats in het VAS kampioenschap komt verdedigen.

# Deelnemerslijst

Parcours

Er zijn dit jaar opnieuw 3 proeven met kp Niel als nieuwigheid. kp Gelmen, met de gekende start aan de petanquebaan, blijft grotendeels gelijk enkel de finish van deze proef zal wijzigen. Verder is er de proef van Borlo die identiek blijft zoals vorig jaar. Het oogsten van de gewassen, in combinatie met eventuele de nodige regenbuien, maken dat deze proef steeds tot een verraderlijke scherprechter wordt omgetoverd. Deze drie proeven worden elk drie maal gereden.

kp Niel
kp Gelmen
kp Borlo

MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
Verzekeringen Delaere

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen