× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

22-10-2019

Wedstrijdverslag - Twente Rally - Melissa Debackere

Wedstrijdverslag - Twente Rally - Melissa Debackere

Zoals voorzien stond de Twente rally op het programma van Melissa Debackere. Met een paar Nederlandse kleppers zoals Kevin Van Deijne (Skoda R5), Piet Van Hoof, Jim Van den Heuvel en een parcours dat de bandenkeuze moeilijk maakte, beloofde het een spannende strijd te worden.

De Twente rally is een lange wedstrijd met ongeveer 180 km wedstrijd verdeeld over 19 klassementsproeven. De eerste 4 proeven werden in het donker gereden. Daar het bijna de hele dag geregend had en 's avonds stopte was de banden keuze niet gemakkelijk, zeker omdat er in Nederland geen banden mogen opgesneden worden.

Toch koos Melissa voor regenbanden, omdat er in bijna iedere proef een stuk onverhard in zit. Blijkbaar was het de ideale keuze vooral omdat op plaatsen waar het water niet weg kon er grote plassen waren. Ze reed onmiddellijk de scratch, 13 seconden sneller dan Van Den Heuvel, Van Deijne verloor 45 sec door een lekke band.

's Anderendaags stonden we op met een nat wegdek maar zonder regen, toch bleef Melissa op hetzelfde bandentype als de dag voordien en gelukkig maar want er moesten 5 kp's aan een stuk gereden worden zonder service. Op de 2 laatste proeven begon het te regenen en zo reed Melissa 4 keer de scratch. Halfweg wedstrijd stond ze dus een minuut voor.

Ze had vertrouwen in de auto en de banden en alles liep goed maar toch klaagde ze een beetje over trillingen bij het remmen een euvel dat niet direct gevonden werd zelfs na het proper maken van de wielen waar iedere keer een paar kilo aarde in stak.

Er waren nog 10 kp's te gaan en de regen bleef met bakken uit de hemel vallen. Het lukte haar toch om een paar scratchen te rijden en zo de regroup binnen te rijden met 1.15 min voorsprong.

De laatste 5 proeven reed ze nog een strak tempo om de concentratie niet  te verliezen en reed ze nog 2 maal een snelste tijd want ze wou kost wat kost de rally winnen. Zo kon Melissa geschiedenis schrijven omdat er in Nederland nog nooit een vrouw een rally had gewonnen. "Ik ben super tevreden om in de thuisrally van mijn navigatrice te kunnen winnen," zei Melissa op het podium. "Vooral ook om als eerste dames duo ooit een nationale rally in Nederland te winnen. Tevens bedank ik mijn sponsors Dassy, Citynest, Kroonoil, Dekeyser, ASD Team want zonder hen is dit niet mogelijk.

1 M.Debackere
2 K. Van Deijne 1.37.2
3 J. Van Den Heuvel 1.57.4
4 P. Van Hoof 2.14.6
5 Parren 4.20.5

Volgende afspraak is de Condroz Rally op 2 en 3 november.

zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Verwante artikelen