× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

16-10-2019

Hemicuda Rally - Complete voorbeschouwing

Hemicuda Rally - Complete voorbeschouwing

Een recordaantal teams hebben zich ingeschreven voor de 19de editie van de Hemicuda Rally die verreden wordt op de wegen van en rondom Koekelare. Het is duidelijk dat deze wedstrijd aan populariteit blijft winnen en naast heel wat kwantiteit staat er dit jaar ook heel wat kwaliteit aan de start van deze wedstrijd. Zo is ook het FIRC kampioenschap terug van de partij en dat maakt dat het deelnemersveld uit 39 buitenlandse teams bestaat. 

Deelnemers

Steve Becaert gaat in Koekelare voor de 2de maal aan de slag met de nieuwe Ford Fiesta R5 MKII en lijkt op papier de favoriet om deze wedstrijd te winnen, ook de weersomstandigheden lijken in het voordeel te spelen van deze snelle R5 wagen. De tegenstand zal er ongetwijfeld komen van de Lancers van Bert Coene (Evo X), Philip Barbier (Evo X),  Kurt Boone (EVO X) en de Subaru van Andy Heyrinck. Wat te denken van John Reddington die de overstap maakt naar een Fiesta R5 of de andere buitenlanders zoals daar zijn Hein Jonkers (Evo 6) en David Campling (Subaru Impreza Wrc S10) of thuisrijders Thierry Deconinck (Evo X) en Bjorn Ramboer (EVO IX). 

Patrick Snijers kreeg voor de gelegenheid het startnummer 1 toegekend maar moest in laatste instantie forfait geven voor deze wedstrijd. Andy Lefevere (Porsche 997 GT3) won deze wedstrijd al 6 maal maar wil zich deze keer niet focussen op het eindklassement. Het is pas zijn 3de wedstrijd in de Porsche.

Dat het drummen zal worden voor een plaatjse in de top 10 staat buiten kijf, zeker als je nog eens rekening houdt met enkele heel snelle historic piloten in het ijzersterk deelnemersveld.
Paul Lietaer (Ford Escort Cosworth), Stefaan Stouf (Ford Sierra Cosworth), Bjorn Syx (BMW E30 M3), Stefaan Prinzie (BMW E30 M3), Frederic Delplace (Porsche 911), Bram Fonteyne (Volvo 240 Turbo), Cedriek Merlevede (Opel Ascona B), Lode Dekeyzer (Porsche 911), Bert Cornelis (Opel Monza), ... is slechts een kleine greep uit de 56 deelnemende historic wagens. 

Dan hebben we het nog niet gehad over de snelle Beamers van Kurt Braeckevelt (BMW 1M), Cris Algoedt (BMW 1M) en Wim Dereu (BMW E30). Nog een snelle piloot is ongetwijfeld Koen Lauwaert (Clio R3), hij bewees al meermaals zijn snelheid dit seizoen en zette al enkele stevige eindresultaten neer.
Gilles Depla zal voor de eerste maal kennis maken met een Ford Fiesta R2, hij krijgt onder meer het gezelschap van Frederic Berville (Opel Adam R2), Patrick Vandeputte (Fiesa R2), Aaron Ollevier (Peugeot 208 R2).

Genummerde deelnemerslijst

Parcours en timing

Er moet 96,06 kilometer tegen de klok afgewerkt worden, de 3 proeven, Kp Kortemark, Kp Houthulst en Kp Koekelare, zijn identiek aan deze van 2018. Het servicepark bevindt zich nog altijd op de site van Bouwmaterialen Willaert - Oostmeetstraat 100 - 8680 Koekelare - (ingang via Atlasstraat). De eerste wagen vertrekt om 8u47 op kp Kortemark, omstreeks 17u10 kennen we de winnaar van deze 19de editie van de Hemicuda Rally.

Timing

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen