× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

02-10-2019

Wedstrijdverslag - Rallye de Charlemagne - Melissa Debackere

Wedstrijdverslag - Rallye de Charlemagne - Melissa Debackere

Een week na de Hellendoorn rally had Melissa Debackere en team een afspraak in het Franse noorden voor de Rallye de Charlemagne. "Het was een drukke geweest week om de schade te herstellen en het terug in orde krijgen van de Skoda na de sortie van de week voordien, maar we vertrokken met volle moed."

Met 4 WRC en 15 R5 wagens aan de start beloofde het een hevige strijd te worden. Door de regen de dag voordien werd het parcours (dat heel selectief is) omgetoverd tot een parcours waarvan de bandenkeuze heel moeilijk werd.
Melissa slaagde er direct in om met de Franse kleppers (Amourette, Rebout, Bayard) mee te zijn en soms sneller en zo ging ze de nacht in op de tweede plaats op 4.5 sec van Amourette.

De dag daarop viel de regen met bakken uit de lucht, de bandenkeuze werd niet zo moeilijk (full regen) en met in de eerste ronde een snelste tijd kwam ze op 1.9 sec van de leider. Er werd heel hard gestreden voor die eerste plaats met de piloten een twee en drie (Amourette, Melissa, Verstaen). De voorlaatste proef verloor Melissa 4 sec op de leider en op de laatste proef reed ze terug de snelste tijd maar niet snel genoeg daar ze de rally verloor op 2.7 sec van Amourette.

"Ik ben toch zeer tevreden met het resultaat na twee dagen met het mes tussen de tanden te hebben gereden,"aldus Melissa.

UITSLAG
1 Amourette - DS3 R5
2 Debackere - Skoda Fabia R5
3 Verstaen - Ford Fiesta R5
4 Rebout - Hyundai i20 R5
5 Houssin - DS3 R5

Volgende afspraak is de Conrad Twente rally in Nederland op 19 en 20 oktober.

Foto - facebook Melissa Debackere
 

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen