× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-10-2019

Wedstrijdverslag - East Belgian Rally - Xavier Lannoo

Wedstrijdverslag - East Belgian Rally - Xavier Lannoo

We stonden opnieuw voor een mooie uitdaging, na de goede samenwerking in de Sezoensrally hadden we al snel besloten om nog eens samen de auto te delen en dan viel de keuze al snel op de East Belgian Rally in het verre Sankt Vith en later bleek een uitdaging nog zacht uitgedrukt.

Donderdagmiddag vertrokken we voor de shakedown dezelfde avond. De organisatie was super net zoals het gehele weekend en er werden 2 runs afgewerkt in de duisternis en constante lichte regenval. Het parcours bleek dan al een heel goede referentie te zijn wat er ons in het weekend zou te wachten staan.Tot mijn grote verrassing stelde Xavier me voor om het stuur eens over te nemen, ik heb 3 runs afgewerkt met het oog op volgend jaar. Ik was onder de indruk en voelde me vrij snel op mijn gemak op het toch wel moeilijke parcours. Merci Xavier.

Vrijdagmorgen begonnen we al vrij vroeg aan de verkenningen,we keken er ongelooflijk naar uit maar stonden al snel terug met de voetjes op de grond. Dit was heel typisch en snel,een hele uitdaging voor ons!Alle 4 de proeven werden 2 keer afgereden en we hadden er een goed gevoel bij op het einde van de dag. Daar was ook Filip Maes opnieuw een bepalende factor door de bijstand voor het maken van de notities, waarvoor dank.

Zaterdagmorgen viel de regen met bakken uit de lucht,een handicap want de verkenningen waren in droge omstandigheden afgewerkt,we wisten dat het er zeker niet makkelijker zou op worden. Dat werd helemaal bevestigd na de eerste klassementsproef, die op sommige plaatsen heel veel weg had van een ijsbaan.De hele dag wisselden de omstandigheden constant, droog, nat, motregen en stortregen, maar we waren toch behoorlijk mee.

De eerste 2 lokale rijders in de klasse waren iets te hoog gegrepen maar het zou de hele dag spannend zijn van plaats 3 tot 5 waar we regelmatig haasje over speelden. Het vertrouwen groeide en het ging steeds sneller tot op proef 4. Door iets te laat te komen met mijn nota en een iets te enthousiaste Xavier kwamen we onzacht in aanraking met een boomstronk met als gevolg de voorbumper helemaal stuk.Gelukkig stonden er toeschouwers genoeg om ons een handje te helpen anders zat het er daar op voor ons! Ook waren er geen vitale onderdelen geraakt en zijn we blijven strijden tot op de laatste proef, waar het verschil amper 2 seconden was met de vierde in de klasse. We zijn er nog vol voor gegaan maar we kwamen net iets te kort. Maar een 4de plaats in de klasse en 11de algemeen deed enorm veel deugd. De wagen draaide als een zwitsers uurwerk de ganse dag.

We hebben weer heel wat geleerd en hebben ons geamuseerd samen in het XLT team. Het rallyseizoen zit erop.

Ik wil hierbij Xavier, Sharon, Filip, Dirk en Florian van harte bedanken, het was een super jaartje en wie weet wat er volgend jaar komt! Aldus Didier

Foto - Opsomer Kevin

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen