× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

29-09-2019

Adrian Fernémont snelste in East Belgian Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Adrian Fernémont snelste in East Belgian Rally - Compleet verslag van de wedstrijd

Het was Adrian Fernémont die zaterdagochtend meteen de eerste scratch reed, net zoals in de ConXion Omloop van Vlaanderen gaf hij ook in de Oostkantons iedereen het nakijken.... Na de eerste ronde had hij een voorsprong van 13 seconden op een verrassende Ghislain de Mevius en reeds 25 seconden op Kris Princen. Deze laatste had naar eigen zeggen nog wat tijd nodig om te wennen aan de Skoda Fabia EVO. Na amper 2 proeven was er al geen spoor meer van Cedric Cherain, hij schreef zich last-minute in met de Ford Fiesta R5 MKII. Net zoals in de shakedown waren er echter problemen met de elektronica en Cherain besloot de handdoek in de ring te werpen.

Fernémont reed een heel verstandige wedstrijd, bleef foutloos en kon snel beginnen te controleren. De Mevius bevestigde zijn goede doen door enkele scratches te rijden, maar het was vooral spannend voor de laatste trede op het podium. Vanaf de tweede ronde kwam Sébastien Bedoret opzetten en ook Cedric De Cecco zat heel dicht bij die derde plaats. Net toen Bedoret voorbij Princen ging gaan kreeg de piloot van Skoda België een tijdstraf van 10 seconden (foto) wegens het afsnijden van een chicane. 

In de laatste ronde ging Bedoret vol in de aanval voor die derde plaats. Net voor het ingaan van de laatste proef ging hij voorbij Princen, maar alles was nog mogelijk... Beide heren gingen vol in de aanval en schoven beide even van de baan op die laatste proef. Sébastien Bedoret was snelst weer weg en won de strijd... Gelukkig voor Princen verloor ook De Cecco wat tijd en bleef hij nog vierde. Het is duidelijk dat de nieuwe generatie is opgestaan...
Adrian Fernémont heeft op meesterlijke wijze de wedstrijd gewonnen, Ghislain de Mevius heeft regelmaat ingeruild voor snelheid en Bedoret heeft met zijn strijd voor de derde plaats bewezen dat hij niet zomaar de Omloop van Vlaanderen won. Kris Princen blijft leider in het kampioenschap, afspraak in de Condroz Rally waar Princen, Fernémont en Bedoret nog het seizoen als kampioen kunnen afsluiten.

"Deze overwinning doet enorm veel deugd na de ontgoocheling van enkele weken geleden in Roeselare," vertelde Fernémont, die met 15"5 voorsprong won op de Mevius. "Het was een perfecte wedstrijd. Ik weet nu wat me te doen staat in de Condroz: winnen!"

Cedric De Cecco sloot een mooie wedstrijd af met een vijfde plaats, zijn beste resultaat tot op heden in een R5. Grégoire Munster werd zesde in zijn eerste BRC wedstrijd met een R5, met regelmatig top 5 tijden maakte hij een mooi R5 debiuut. De top 10 werd compleet gemaakt door Hans Weijs die duidelijk ritme mist in de Polo R5, Niel Reynvoet, GT winnaar Patrick Snijers en PJM Cracco. 

In de GT klasse was het Romain Delhez die lange tijd de snelste was. Patrick Snijers leek vrede te moeten nemen met de tweede plaats, maar toen ging Delhez in de fout (foto) en won Snijers de GT klasse.

De East Belgian Rally was ook de slotwedstrijd voor de BMW M-Cup. Gunther Monnens ging als leider naar Sankt Vith, maar moest nog regerend kampioen Boulat in de gaten houden. Al vroeg in de wedstrijd zat Boulat even vast in het veld, Monnens kon controleren en won de M-Cup met meer dan 2 minuten voorsprong op Boulat. Gunther Monnens is zo de nieuwe M-Cup kampioen, de Limburger volg Franky Boulat op die alle eerdere edities van de M-Cup op zijn naam schreef. 

De Historic wedstrijd werd getekend door de opgaves ven Deveux en Kenis (foto). Toen beide favorieten aan de kant stonden ging de strijd voor de zege tussen de Opel Manta van de Duitser Jurgen Geist en de Ford Escort MKII van Arthur Kerkhove. Geist moest in de slotronde ook opgeven en Arthur Kerkhove won de wedstrijd en doet een goede zaak in de strijd voor het kampioenschap.

Zoals verwacht won thuisrijder Tobias Brüls de junior categorie, al moest hij in RC4 wel de duimen leggen voor de Nederlander Timo Van Der Marel die de klasse won. 

# Foto-reportage
# Uitslagen

In het Criterium was er niemand opgewassen tegen de Clio van thuisrijder Bruno Blaise. Hij won voor de derde keer de wedstrijd, in zijn Clio had hij meer dan 2 minuten voorsprong op Frederik Vandeloock, die in de laatste proef tweede werd nadat de Clio van Sascha Hilgers moest opgeven. 

# Uitslagen Criterium

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen