× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

25-09-2019

East Belgian Rally - RACB M Cup - duel Monnens-Boulat voor de titel

East Belgian Rally - RACB M Cup - duel Monnens-Boulat voor de titel

Komend weekend staat in en rond St.-Vith de East Belgian Rally op de kalender, de voorlaatste rally van het BRC en tevens de laatste rally in de RACB M Cup die zal beslissen welke piloot met de titel gaat lopen.

Voor de start maken 2 piloten nog kans op die titel: Gunther Monnens en Franky Boulat. Gunther kan de beste papieren voorleggen, want hij telt 9 punten voorsprong op zijn naaste belager Franky Boulat. Concreet betekent dit dat als Franky wint, dan mag Gunther niet beter doen dan een 6e plaats. Finisht Gunther als 5e of doet hij beter, dan wordt hij sowieso onze nieuwe kampioen. Gunther start echter zonder zijn vaste co Chris Vandamme maar met ervaren rot in het vak Kurt Declerck, wat impliceert dat Peggy De Busser (co-pilote van Franky Boulat) de titel bij de co-piloten nog kan pakken als ze met haar piloot minstens als 4e finisht. Spanning alom dus!

Ook achter deze 2 kampioenschapsrijders wordt het zo mogelijk nog spannender voor de derde stek in het kampioenschap. Lorenzo Vandenheede start de rally met 32 punten in het kampioenschap, maar Philippe Lommers (30 pnt) en Tom Ceuppens (29 pnt) volgen wel van heel kort nabij. En ook al telt Tom Ceuppens het minste punten van bovengenoemd trio, hij kan wel het meeste parcourskennis in aantal deelnames voorleggen, een niet te onderschatten voordeel in een rally met zo veel snelle en blinde bochten.
 
Ook Wim Muilwijk is weer van de partij. De Nederlandse piloot beleeft een rotseizoen en hoopt om alsnog in schoonheid te kunnen eindigen in de Oostkantons.  Joeri De Bouvere maakt eveneens de verre verplaatsing maar is net zoals veel piloten immens fan van het prachtige parcours. Kevin Theuwissen tekent ook present en hoopt om na de opgave in de TAC en de Sezoens deze keer wel de finish te bereiken. 
Deze 8 teams starten zaterdagmorgen bij de 60 nationale deelnemers. 

Autostal Duindistel
Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen