× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
ALV saneren van tanks zwembaden en wellness c est bene http://www.daviddesign.be

15-09-2019

Pieter Tsjoen wint de Aarova Rallysprint - Compleet verslag van de wedstrijd !

Pieter Tsjoen wint de Aarova Rallysprint - Compleet verslag van de wedstrijd !

Onder een stralende najaarszon werd vandaag de eerste editie van de Aarova Short Rally gereden. Superstage kreeg eindelijk toelating voor een tweede proef en zo kon de wedstrijd van rallysprint doorgroeien naar Short Rally. 

Sportief gezien leek Vincent Verschueren de uitgesproken favoriet, maar het was Tsjoen die de eerste scratch op zijn naam schreef. Verschueren ging meteen in de aanval, maar toen hij op de derde proef even rond ging had Tsjoen plots een voorsprong van meer dan 12 seconden. 'Skurrie' ging meteen stevig in de aanval maar uiteindelijk bleef hij steken op 3 seconden van Tsjoen die zo voor het eerst zijn thuiswedstrijd kon winnen als piloot. "Ik denk dat ik de wedstrijd won op de eerste proef... Vincent stond onder druk en ging zo in de fout," vertelde Pieter na afloop.

Ook de derde plaats was in handen van een Oost-Vlaming. Tim Van Parijs parkeerde zijn Porsche GT3 netjes op het podium. De Tabaksnatie Porsche stond zo knap tussen R5's van Verschueren en streekgenoot Fréderic Miclotte, die knap vierde werd in zijn jaarlijkse one-shot.
Patrick Snijers moest de duimen leggen voor de GT3 van thuisrijder Van Parijs en streed voor de vijfde plaats met Paul Lietaer. Snijers leek het duel tussen der veteranen te winnen, maar in de laatste proef kreeg Snijers een lekke band, hij verloor bijna 10 minuten liet zo de vijfde plaats aan Lietaer die op zijn beurt de snelste historic werd.

Zowel Jochen Claerhout als Chris Van Woensel verdwenen al vroeg uit de wedstrijd. Claerhout maakte een sortie, maar voor Van Woensel liep de rally nog slechter af... De Degro Porsche begon vuur te vatten en brandde bijna volledig uit... (zie foto).
Ook Stephan Hermann, die hier de East Belgian Rally kwam voorbereiden, ging op de allereerste proef zwaar van de baan. "Op het recht stuk brak iets aan het wiel... Ons seizoen zit erop vrees ik," aldus Stephan na de sortie. 

Verder zien we in de top 10 Jan De Winkel (VW Polo), Steven Vergalle (Skoda Fabia), Geoffrey Vanderschelden (Fiesta R5), Niel Reynvoet (Skoda Fabia) en Bas Van Kampendijk (VW Polo). Voor Niels Reynvoet zat er zeker meer in. Hij verloor op de tweede proef bijna 2 minuten na een sortie, maar door een sterk slot werd kwam Reynvoet nog terug naar de 9de plaats. 

Kurt Boone valt met de ex-Langenakens Mitsubishi Lancer EVO X net buiten de top 10, maar is eerste Lancer. Zoals verwacht wint Stefaan Tjoens de wedstrijd in divisie 1-2 voor Vanovertveld en Van De Vivere. Stefaan Tjoens werd na afloop ook voor de 8ste keer VAS kampioen. Nico Denys (Renault Clio) sluit op zijn beurt de wedstrijd af als eerste voortrekker.

Bij de historics was niemand opgewassen tegen Paul Lietaer en diens Ford Escort Cosworth. Tweede historic en winnaar in divisie 4 werd Kevin Vandenbussche. Hij won de wedstrijd na een felle strijd met Cedriek Merlevede. Ook Jeroen Van Wanseele leek zich te kunnen mengen in deze strijd, maar op kp 4 moest deze laatste opgeven na een sortie. Mathieu Lietaer werd na een secondenstrijd 3e D4 en 1ste klasse H3, hiermee doet hij ook een heel goede zet in de strijd voor het VAS kampioenschap.

# Uitslagen
# Foto-reportage

ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness
c est bene

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen