× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

02-09-2019

Kan Gunther Monnens titel pakken in druk bezette M-cup? - ConXion Omloop van Vlaanderen

Kan Gunther Monnens titel pakken in druk bezette M-cup? - ConXion Omloop van Vlaanderen

Na een lange zomerpauze start het BRC aan de tweede seizoenshelft met de oudste rally op de kalender, de Omloop Van Vlaanderen. Traditioneel is dit ook de voorlaatste manche van de RACB M-Cup en tevens een populaire wedstrijd waar altijd een pak M Cup'ers op afkomen. Dit jaar is dat niet anders, dus stellen we jullie graag de tenoren even voor!

En wie weet... Het zou zelfs kunnen dat we na deze manche een kampioen kunnen kronen! Indien Gunther Monnens 9 punten of meer scoort dan zijn naaste achtervolger Franky Boulat, kunnen Gunther en co. Chris Vandamme de champagne ontkurken. Verwacht echter zeker geen rekenwerk van Gunther, hij zal gebrand zijn om te rijden voor de overwinning! Maar stiekem hopen we natuurlijk dat de strijd zal voortduren en pas beslecht zal worden tijdens de laatste manche in de East Belgian Rally.

Achter deze 2 kemphanen ligt alles nog open voor de laatste podiumplaats in het kampioenschap. Lorenzo Vandenheede kan voorlopig de beste papieren voorleggen, gevolgd door Philip Lommers. Maar ook Tom Ceuppens en ook Kurt Braeckevelt maken mathematisch nog kans op een mooie eindklassering in het kampioenschap, dus verwacht zeker maar een stevig tempo van deze snelle piloten!

Daarnaast verwachten we ook weer mooie tijden van Wim Muilwijk. De snelle Nederlandse piloot kende tot nu toe weinig geluk en verlangt naar een mooie eindklassering om zijn seizoen alsnog wat glans te geven.

Ook de lokale piloten zullen hun bestje beentje voorzetten. Wouter Lievens, Marc Maertens en Thierry Cokelaere wonen op een boogscheut van Roeselare en zijn ongetwijfeld outsiders voor een mooie eindklassering. Daarnaast verwachten we ook weer spectaculaire passages van Didier Spillebeen en Joeri De Bouvere in hun BMW E30.

Eric Deprez is toe aan zijn 2de M Cup deelname dit seizoen en zet zijn leerweg verder. Hij zal ervaringen kunnen uitwisselen met Marc Karnier, die we als nieuwkomer van harte welkom heten! We melden tot slot nog het forfait van Cris Algoedt, wiens krachtbron niet tijdig hersteld raakte na de breuk in Staden.

Afspraak komend weekend in en rond Roeselare voor heel wat sideways actie!

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen