× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

20-08-2019

Wedstrijdverslag - Rally van Staden - Mathieu Lietaer

Wedstrijdverslag - Rally van Staden - Mathieu Lietaer

Het dateert al van 2014 dat we hier nog aan de start stonden, toen brak de motor van onze Pinto Escort. Bedoeling was om hier ook in 2018 nog eens van start te gaan, helaas moest er toen forfait gegeven worden door de geboorte van onze zoon Seppe. Dit jaar werden er geen obstakels voorzien en kon er nog eens van start gegaan worden.

Voor de gelegenheid werd Mathieu genavigeerd door Elien Verhaeghe. "De klik was er direct en het vertrouwen in elkaar kwam heel rap. De voorbereiding verliep zeer vlot en de nota's kwamen perfect, wat soms nogal onderschat wordt. Het stuurwerk en de mechaniek is één ding, maar de nota's op het juiste moment krijgen en als piloot zorgeloos kunnen rijden is ook heel belangrijk. Dat geeft je als team een boost en de tijden volgen. Kortom een zeer fijne samenwerking die voor herhaling vatbaar is." aldus een tevreden Mathieu.

"Dat resulteerde zich ook in de tijden. We openden met een 8e tijd bij de historics en 36e tijd algemeen. Klaarwakker waren we dan ook goed mee met de subtop. Met uitzondering van één proef noteerden we constant top 10 tijden.  We leverden een leuke strijd met Devleeschauwer en Lerminez, en konden de BDA's af en toe eens achter ons laten. Het blijft leuk om snelheid en spectaculaire passages te combineren. Zeker als dit zich bevestigd in de tabellen."

Het eindresultaat is voor deze wedstrijd is dan ook een mooie 31e plaats algemeen, 8e Historic 6e Divisie 4 en 3e Klasse H3. We leiden ook deze klasse in het VAS Historic Kampioenschap alsook Divisie 4. We zijn pas halfweg het kampioenschap, dus blijft het uitkijken en punten pakken. 
In functie van het VAS kampioenschap, starten we daarom ook in de Shortrally van Kasterlee op 25/08. Hierbij zal Ann-Sofie Vermeersch opnieuw de nota's ter hande nemen.

Bedankt aan alle supporters, sponsors en sympathisanten! Ook een dikke dank u wel aan Marc, Rudy en Andy voor de goeie service in Staden! See you in Kasterlee!

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen