× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be

19-08-2019

Wedstrijdverslag - Rallye de la Famenne (ASAF) - Elien Verhaeghe

Wedstrijdverslag - Rallye de la Famenne (ASAF) - Elien Verhaeghe

Elien Verhaeghe: "Afgelopen weekend reed ik Rallye de la Famenne, een rally met 141 km kp en nog eens 136 km verbinding beloofde het een zware rally te worden. Het weer was dan ook nog eens zeer wisselvallig en slecht.

Op zaterdag starten we met de verkenningen. Ik maakte voor het eerst zelf mijn nota’s, gelukkig kon ik rekenen op de hulp van mijn co Maikel Vanhullebusch die mij zeer goed hielp met het inschatten van de bochten. Want het is een rally die niet te vergelijken valt met een rally hier in de streek, heel veel blinden toppen en L0 en R0. Na 2 maal te verkennen voelden we ons goed over de nota’s en het parcours.

Op zondag begonnen we iets te traag, waardoor ik enkele foutjes maakte. Gelukkig zonder al te veel erg. Zo wist ik ook meteen dat het parcour er zeer glad bij lag. Na 2 kp’s hadden we een tussenservice en besloten we om wat gewicht bij te leggen achteraan. Vanaf de 3de kp voelde de wegligging al een stuk beter en begon ik stilaan het vertrouwen terug te krijgen in de wagen en in mezelf. We bouwden rustig op, Maikel heeft mij enorm veel tips gegeven, hoe ik het beter kon doen. In de 2de boucle deden we dan ook enorm veel af van onze tijden van de 1ste boucle. Wat wel goed voelde. In de 3de boucle deden we er soms zelf nog een beetje af. Dus ik wist dat ik progressie maakte en ik mij weer goed begon te voelen.

We hebben zeker weten nog heel veel marge, zeker qua remmen, soms rem ik teveel, te lang, te vroeg,.... maar stap per stap komen we er wel. Het belangrijkste was nu vooral aankomen en mijn vertrouwen terug te krijgen na mijn zware opgaves van vorig jaar. Het was een enorm leerrijke rally, waar ik heel veel geleerd heb uit mijn fouten, maar ook van de vele goeie raad en tips die ik kreeg van mijn co.

Ik wil ook graag nog enkele mensen bedanken… waaronder Maikel voor het vele geduld met mij, het was soms misschien wat te traag voor u maar ik ben dan ook gene Mats é. Alsook Laurens en Tom op de auto terug in orde te zetten na de rally van Staden en de service dit weekend, en aan Frieda, Eddy en Wesley voor jullie hulp op de service… En ook nog eens bedankt aan Papa (Philippe) voor de wagen…"

Yprauto
zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen