× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

08-08-2019

Wedstrijdverslag - Boucles de Chevrotines ASAF – Steve Coussaert

Wedstrijdverslag - Boucles de Chevrotines ASAF – Steve Coussaert

Boucles de Chevrotines / Steve Coussaert - Anton Dupan / Citroën C2 R2

Op zondag 5 augustus stonden Steve Coussaert en Anton Dupan aan de start van de Boucles de Chevrotines in de C2 R2 Max. Op de verkenningen werd al snel duidelijk dat het prachtige parcours ook zeer verraderlijk was, met veel snelle stukken, grint, hobbelige wegen en blinde toppen. De eerste proeven werden dan ook rustig aangevat. Toch werd de eerste lus van 4 proeven afgesloten op de derde plaats in klasse 4/12, op slechts 7 seconden van de leiders.

Steve: “Aangezien dit onze eerste samenwerking was, moest het vertrouwen nog wat groeien de eerste lus. Ook de setup van de auto pasten we nog wat aan om de achterkant stabieler te maken. Toch waren we wel tevreden met de tijden en besloten we de aanval in te zetten tijdens de tweede ronde. Helaas verloren we aan het begin van de tweede ronde 1 van onze concurrenten. Het werd dus een tweestrijd tijdens de tweede lus.

Tijdens die tweede lus bleef het spannend. De C2 nam de leiding na KP5 maar moesten die na KP6 terug afstaan aan een lokaal duo met een 106 Maxi. Op KP8 viel de 106 echter uit en dus werd de tweede ronde afgesloten met een ruime voorsprong op de tweede in klasse. Op het einde van KP8 doken er echter problemen op met de versnellingsbak.

Anton: “Zo werd het nog even spannend. Schakelen ging zeer moeilijk maar we konden toch het servicepark bereiken. Daar werd het probleem snel opgelost door Fly Motorsport en konden we onze weg vervolgen. KP9 en 10 reden we vlot uit en uiteindelijk bereikten we het podium in Sautin op de 30steplaats algemeen en eerste plaats in klasse.

Deze rally was een goede voorbereiding op de komende rally’s. In september gaan we van start in de Short Rally van Oudenaarde en de East Belgian Rally (in criterium). Met dank aan onze sponsors Assurwest, Garage Vanhulle en het team van Mematrans!

Foto: Topafond - Fotografie Sébastien Turkery

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen