× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

16-07-2019

Wedstrijdverslag - TBR Rallysprint - Stijn Blanchard

Wedstrijdverslag - TBR Rallysprint - Stijn Blanchard

Stijn Blanchard is opnieuw bezig aan een uitstekend seizoen en behaald de ene podiumplaats na de andere in klasse 2c. Stijn wist ons het volgende te vertellen over zijn TBR Rallysprint.

Met de nodige spanning werd er zondagmorgen van start gegaan tijdens de TBR Rallysprint. De Citroën Saxo werd voorzien van een vernieuwde motor en die was pas klaar op zaterdagmorgen en de motor kon niet meer getest worden. Dankzij het harde werk van Caine, Leander en Robin konden we van start gaan in Oekene. Een probleem met de servo kon evenwel niet tijdig opgelost worden en zo moesten we een wedstrijddag afwerken zonder. 

"Tijdens de eerste ronde ontwikkelde er zich flink wat rook in en rondom de wagen en was er even paniek. Uiteindelijk bleek er nog wat olie uit de kapotte servopomp te lopen en moesten we onze eerste ronde wat rustiger afwerken.

De 2de ronde werd vlot afgewerkt maar tijdens de 3de ronde hadden we wat problemen met de versnellingsbak. Tijdens het rijden sprong hij enkele keren uit 2de versnelling en verloren we zo'n 6 seconden ten opzichte van de 2de ronde. Dit euvel werd dan ook snel opgelost door het serviceteam en konden we nog eens alles geven tijdens de 4de en laatste ronde.

Ondanks de probleempjes behaalden we toch een knappe 28ste plaats in het algemeen klassement en werden we 2de in klasse 2c. Via deze weg wil ik mijn sponsors bedanken en het uitstekende werk van Mica Autosport. #OneTeamOneGoal - Aldus Stijn

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen