× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be c est bene

16-07-2019

Wedstrijdverslag - GTC Rally - Melissa Debackere

Wedstrijdverslag - GTC Rally - Melissa Debackere

De GTC rally is een wedstrijd die verreden werd over twee dagen, waaronder een groot stuk in de nacht, waaronder de veel besproken proef De Hel, vroeger genaamd de nacht van Achtmaal.

Dat het verraderlijk was hebben verschillende piloten ondervonden, de gebroeders Vanden Heuvel, Melissa Debackere en nog een paar anderen...  Op dat moment was de voorlopige stand 1 Dejong, 2 Jasper Van den Heuvel 3 Jim Van den Heuvel 4 Melissa Debackere en 5 Hans Weijs en het zag er naar uit dat het een hevige strijd ging worden vooraan vooral met een 10 tal R5 wagens, Evo's en pak snelle BMW's.

Voor Melissa werd de tweede maal Achtmaal een hel net als voor Jim Van den Heuvel, na een paar kilometer raakte ze een betonplaat en reed ze lek, er was nog een 20 tal kilometer te gaan en zo besliste ze het wiel te vervangen op de proef met als resultaat 4 min kwijt en de 29 ste tijd, en zo tuimelde naar beneden in het klassement.

Maar de verplaatsing maken naar buitenland en dan zo vroeg bij de pakken blijven zitten was geen optie zodat er meteen terug werd aangevallen. Ze reed vanaf dan (met de iets mindere ervaring dan de Nederlanders) constant top 3 tijden zodat ze de eerste dag kon afsluiten op de 7 de plaats.

's Anderendaags begon de wedstrijd om 11 uur in de voormiddag en moest er gestart worden in de regen op een zachtere band, maar in Nederland mag er geen enkel band bijgesneden worden en kon het eventueel moeilijk worden tegen de concurrentie die op Pirelli rijden en over een intermedium band beschikken. Melissa trok haar daar niet te veel aan en wilde kost wat kost nog zo dicht mogelijk eindigen en liefst op het podium.

Na een reeks 2de en reeks snelste tijden te rijden zat er niet meer in dan een vierde plaats algemeen op geen 3/4 min van podium, zonder die lekke band (waarbij 4 min verloren gingen) was de tweede plaats zeker een feit geweest! 

Uitslag
1 Bob Dejong Hyundai i20 R5
2 Jasper Van den Heuvel Ford Fiesta R5
3 Johan Leemans DS3 R5
4 Melissa Debacker Skoda Fabia R5 

zwembaden en wellness
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be
c est bene

Trefwoord(en)

Verwante artikelen