× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
MLV banden velgen Poperinge Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

16-07-2019

Wedstrijdverslag - TBR Rallysprint - Lorenzo Bossu

Wedstrijdverslag - TBR Rallysprint - Lorenzo Bossu

Het was pas donderdagnacht toen Lorenzo en Gert-Jan beslisten om samen aan de start te komen van de TBR Rallysprint met de Mitsubishi EVO 9.

Copiloot Gert-Jan Carette: "De laatste rally die we samen reden was die van Achène, een dik jaar geleden, in de Peugeot 208 R5, waar we 2de algemeen werden. Op basis van dit resultaat kwamen we aan de start met een podium ambitie voor deze editie van de TBR Rallysprint.

Helaas mochten we deze al in KP1 opbergen, na een foutje in een remzone waar het spiegelglad was lieten we ons verrassen en belanden we het veld op .

Alsnog konden we snel onze weg verder zetten zonder veel tijd te verliezen. Helaas wilde de motor niet meer mee. Door de duik in het veld verloren we onze carterplaat en beschadigden we de intercooler waardoor deze zijn werking verloor.

Op de proef verloren we alsnog kostbare tijd en lieten we collega Steve Becaert voorbij mits we niemand wensten op te houden, onze koers was toch reeds verloren .

Na 1min 30 te verliezen op de  proef eindigden we door dit voorval op een 32ste plek.

Mits opgeven ons onbekend is, weigerden we er ons bij neer te leggen om de rally te staken. Steeds proberen wij een gepaste oplossing te vinden, om zo tot een goed resultaat te komen. Dit maakte ons sterker en competitief. Dit passen wij zowel op professioneel vlak toe alsook op sportief vlak.

Omwille van de rallysprint hadden we 1 uur en een half de tijd om de wagen te herstellen. Lorenzo kon in deze periode nog een nieuwe intercooler en de tubing ervoor bij www.bossu-motors.be gaan halen. De service tijd werd volledig benut door het team van XLT om de wagen opnieuw startklaar te stellen , de nodige herstellingen werden net op tijd gefixt om KP2 aanvangen zonder carterplaat helaas . 

Deze proef werd afgewerkt zonder tenvolle de copures te benutten uit angst om de motor te beschadigen bij het couperen. Wat resulteerde in een 4 de tijd en hierdoor stevig konden opschuiven in het klassement .

KP3 en KP4 zijn we zonder problemen kunnen starten met een geïmproviseerde carterplaat. We werden sneller en sneller en het vertrouwen kwam terug. We behaalden respectievelijk een 3de en een 2de plaats op 2,5 sec van de winnaars Reynvoet-Casier. Op deze manier finishten we alsnog  op een onverhoopte 5de plek algemeen. Over een inhaalrace gesproken..."

Lorenzo Bossu: "Wegens drukte bij BOSSUMOTORS komen we zelden als nooit aan de start. Ik geef liever mijn klanten voorgang omdat dit voor ons prioriteit is! Helaas is hierdoor het snelheidsgevoel volledig verdwenen en rempunten bepalen een moeilijke opgave.

Wij wensen alvast het serviceteam van XLT van harte te bedanken om de gehavende wagen opnieuw in topvorm met beperkte middelen aan de start te krijgen ! En niet onbelangrijk alsook de nodige sponsors die dit mede mogelijk gemaakt hebben!

  • GEEJEESERVICES 
  • DERKOTRANS
  • WWW.QVH.BE quagebeur 
  • GARAGE XLT 
  • ACX SYSTEMS
  • FV-TRANS 
  • BOSSUMOTORS 

Deze wagen heeft alvast zijn kunnen bewezen en is alsook beschikbaar voor verhuur in zowel VAS als BK wedstrijden voor verdere info hieromtrent kan u ons steeds contacteren via sales.bossumotors@telenet.be.

MLV banden velgen Poperinge
Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen