× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
zwembaden en wellness c est bene ALV saneren van tanks http://www.daviddesign.be

14-07-2019

Wedstrijdverslag - GTC Rally - Lorenzo Vandenheede

Wedstrijdverslag - GTC Rally - Lorenzo Vandenheede

Afgelopen weekend werd de GTC rally verreden in Nederland en was de RACB M-cup met 8 deelnemers goed vertegenwoordigd bij onze noorderburen. De M-cup was toe aan zijn 4de manche van het seizoen en de deelnemers lieten zich zeker en vast opmerken met enkele indrukwekkende (top 5) tijden, tussen de R5 wagens, van onder meer Gunther Monnens en Franky Boulat. Gunher Monnens werd uiteindelijk knap 6de in het algemeen klassement.

Rooke of the year 2018, Lorenzo Vandenheede, bekroonde zijn wedstrijd met een zeer knappe 2de plaats in de M-cup en wist ons het volgende te vertellen over zijn wedstrijd.

"We gingen van start met andere remblokken dan gewoonlijk en er werden Pirelli's onder de Bmw geplaatst in plaats van de gebruikelijke Michelins. In het begin van de wedstrijd was het wel wennen aan deze nieuwigheden want de wagen reageerde helemaal anders dan gewoonlijk. 

Tijdens de eerste proeven op vrijdagavond reden we een goed tempo en verliep alles "behoorlijk" goed, toch maakten we flink wat foutjes. Te laat remmen, doorschuiven met de nieuwe Pirelli's, ... waardoor we flink wat tijd verloren. Toch sloten we als 3de M-cupper af op vrijdagavond, mede door het uitvallen van enkele collega's.

Tijdens de 6de proef op zaterdagmiddag hadden we een verkeerde bandenkeuze gemaakt. Er werden regenbanden gemonteerd en net op die proef was er wat vertraging en was het gestopt met regenen tegen dat wij de baan op konden gaan. De baan was natuurlijk al flink opgedroogd en verloren we opnieuw kostbare seconden. Door tijdsgebrek hadden we ook nog 2 proeven niet kunnen verkennen en reden we op nota's die mijn co.piloot online had gemaakt. Ons doel voor deze 2 proeven was rustig van start gaan en proberen om deze tot een goed einde te brengen. 

Na de 1ste boucle op zaterdag stonden we reeds op een 2de plaats in de M-cup door het uitvallen van Tom Ceuppens. We moesten dus gewoon een goed tempo aanhouden om onze 2de plaats veilig te stellen. Philip Lommers stond immers op een 3de plaats en we wisten dat hij nog in de aanval ging gaan tijdens de volgende proeven. De rest van de dag is redelijk goed verlopen op enkele kleine foutjes na. Philip kon terugkomen tot 1m30sec en waren we quasi zeker van onze eerste podiumplaats in de M-cup.

De resterende proeven werden tot een goed einde gebracht en konden we voor de eerste maal proeven van een podiumplaats. Ook niet onbelangrijk, we schuiven van de 6de plaats in de M-cup naar een mooie 3de plaats in het algemeen klassement.

Het seizoen verloopt momenteel uitstekend en hopelijk kunnen we dit vasthouden tot het einde van het seizoen. We maken heel veel progressie dit seizoen en we kijken uit naar de volgende M-cup manche van het seizoen, de Omloop van Vlaanderen.

Dank aan het volledige serviceteam voor de nodige zorgen en speciale dank aan mijn vrouw Soundous en zoon Colin voor de steun en hulp gedurende het gehele weekend." Aldus Lorenzo

zwembaden en wellness
c est bene
ALV saneren van tanks

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Verwante artikelen