× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Joachim Wagemans

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Joachim Wagemans

Achtste plek voor Wagemans bij R5 debuut in Ieper

Met de 55ste Renties Ypres Rally was het voor Joachim Wagemans een thuiswedstrijd. In eigen land eindigde hij in een sterk bezet deelnemersveld op een knappe achtste plek. “Het was met deze auto het hoogst haalbare resultaat. Ik had er op voorhand zeker voor willen tekenen”, aldus een tevreden Wagemans.

Op 27 tot en met 29 juni vond de zesde rally van het Belgisch Rally Kampioenschap plaats, een klassement waar Wagemans niet op mikt. Het doel voor hem was voornamelijk om in Ieper wedstrijdervaring op te doen met oog op de komende rallies van het TER-circuit.

Met zijn Peugeot 208 T16 was het vooraf al duidelijk dat Wagemans niet mee zou strijden voor de topplekken. Toch wist Wagemans zich bij de beste tien te mengen om op zaterdag beslag te leggen op de achtste plaats. “Die achtste plaats is beter dan dat ik had durven dromen. Mijn team en ik hadden opnieuw veel werk gestoken in de auto en dat heeft duidelijk geloond. Daarnaast had ik met François Geerlandt een ervaren copiloot. Hij is erg gekend in de Ypres Rally en wist waar ik zeker voorzichtig moest zijn. We hebben erg verstandig gereden.

Wennen aan hoge snelheid

Voorzichtigheid was zeker op zijn plaats, gezien de hoge snelheid van de Renties Ypres Rally. “Er lag best veel gravel, het asfalt was warmer door de hitte,.. Allemaal zaken die invloed hebben op je grip enzovoort. Er zijn veel auto’s uitgevallen door de warmte en het verkeerd inschatten van het parcours. Ik ben gelukkig fysiek in orde en kon zo de focus steeds behouden.

Het was vooral de hoge snelheid waaraan Wagemans, die nog maar drie wedstrijden reed met zijn R5, moest wennen. “Het is de vijfde keer dat ik aan Ieper deelneem, maar wel de eerste keer met een R5. Als Junior eindigde ik hier al vaak als eerste of tweede. De ervaring die ik in de jaren voordien opdeed, kwam nu dus zeker goed van pas. Met de R5 gaat het zo veel sneller, dus parcourskennis was noodzakelijk. Ik heb veel bijgeleerd. Van de eerste tot de laatste lus maakten we progressie en naar het einde toe was ik volledig aangepast aan de hoge snelheid.

We houden een goed gevoel over aan de Ypres Rally. Voor deze hoogmis van de Belgische rally hadden we onze auto ook een speciale stickering gegeven: die van de Peugeot 405 uit de jaren 80. Het is een heel leuke rally, met een geweldig publiek en goede sfeer.

Wagemans zet eind volgende maand zijn TER-Series verder met de Rallye de Ferrol in Spanje. Daar zal hij deelnemen met de performantere Skoda R5.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
Autostal Duindistel

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen