× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Tom Ceuppens

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Tom Ceuppens

Tom Ceuppens - Frank Werner - BMW 1

"Het plan was om er vrijdag direct vol tegen aan te gaan en zo al een voorsprong uit te bouwen om zaterdag te starten met wat reserve. Het ritme zat van de eerste meters meteen goed. Eerste KP en eerste scratch in de klasse was een feit. Daarna volgden heel sterke tijden met steeds top 3 in de klasse. Vanaf dan werd al vlug duidelijk dat het in de NCM tussen Tom, Cris Algoedt en Thierry Cokelaere zou gaan. Op voorhand hadden we onze joker ingezet op KP Kemmelberg. Deze KP ligt ons erg goed en wisten van vorige jaren dat we daar steeds een kanontijd neerzetten. Dus héél erg jammer dat Kemmelberg 1 geannuleerd werd want het bleek inderdaad na Kemmelberg 2 dat we de scratch haalden met wel 17 Sec voorsprong op onze naaste concurrent Cris. Dat bracht ons na de laatste KP op vrijdag dus op P27 algemeen en P1 in de klasse NCM met een zevental seconden voorsprong. 

Maar dan kregen we het slechte nieuws. Door twee jump starts op Mesen kregen we 1 minuut en 10 sec aan ons broek en werden we achteruit geslagen in het klassement. Na een avond keihard koersen kwam deze straftijd binnen als een mokerslag en dat was absoluut niet goed voor het moraal. Als je constant op seconden rijdt met je naaste concurrenten weet je dat meer dan 1 minuut achterstand nooit meer in te halen is.

Zaterdag werd er dan ook gestart met een dipje en haalden we niet meer het niveau van vrijdagavond. We bleven keihard rijden maar dat ietsje meer strijden en risico’s nemen om je concurrenten voor te blijven was er niet meer. Zaterdag werd dus een heel mooie strijd geleverd door Cris en Thierry, die beiden een fantastische rally reden, en waren wij aangewezen op achtervolgen.

Toch was het een prachtige rally voor ons. Tom was van de eerste minuut op z’n best, de auto heeft onder deze extreme weersomstandigheden geen kik gegeven en we konden dan ook afsluiten op P24 en P3 in NCM. Met een tevreden gevoel bereiden we ons nu voor op de GTC (NL) en de Omloop. Speciale dank aan onze service en alle supporters … you all were great ."

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen