× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere MLV banden velgen Poperinge zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

01-07-2019

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Steve Bécaert

Wedstrijdverslag - Renties Ypres Rally - Steve Bécaert

Na afloop van de Ypres Rally waren er gemengde gevoelens in het team van Steve Bécaert, de wedstrijd verliep immers totaal niet zoals verwacht... 

"Het begon reeds op donderdag toen in de shakedown het differentieel brak na de eerste run. Gelukkig kon Philcars alles vervangen en konden we vrijdag zonder probleem de start nemen. Maar ook op vrijdag liep het mis...
Door een diepe coupure te nemen kreeg de uitlaat een klap en schoof deze omhoog en brak de benzinetank. 
We stonden klaar om te vertrekken op Hollebeke, maar toen de proef werd afgelast en we uit de wagen kropen zagen we de benzine uit de wagen lopen. Ik mag er niet aan denken wat er zou gebeurt zijn als we hadden vertrokken..."

Het team van Philcars ging op vrijdagavond opnieuw aan de slag en op zaterdagmorgen stond de Mitsubishi Lancer EVO X weer vertrekkensklaar.

"Op zaterdag ging het heel goed, onze tijden zaten in de buurt van Filip Pyck zonder die tegenslag was een plaats in de buurt van de top 15 mogelijk... We hadden onze beste Ieper kunnen rijden... Ik was zaterdag natuurlijk tevreden om aan de finish te staan, maar als je dan de tijden van zaterdag bekijkt is er ook ontgoocheling."

Door de mechanische problemen en de bijhorende kosten zal het programma van Steve Bécaert ook worden aangepast. "Ik had mijn vriendin vorig jaar beloofd om eens samen met een R5 te rijden, het was voorzien om  de TBR en Solre St Gery met een Ford Fiesta R5 te rijden. Maar we gaan dat budget nodig hebben om de Lancer te herstellen, uitstel is echter geen afstel we kijken volgend seizoen om nog eens een R5 te huren.
Ik ga me nu volledig focussen op het VAS kampioenschap, waar ik weer de titel wil behalen. We rijden in de TBR met onze eigen Lancer ipv met een R5 en de week daarna rij ik Solre St Gery en ook Kasterlee staat reeds in de agenda. De Condroz zal ik waarschijnlijk niet rijden.
"

Verzekeringen Delaere
MLV banden velgen Poperinge
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen