× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Autostal Duindistel Optiek Vanneste Hooglede Izegem http://www.daviddesign.be

30-06-2019

Wedstrijdverslag - renties Ypres rally - Brian Renier

Wedstrijdverslag - renties Ypres rally - Brian Renier

Brian Renier: "Ja het is en blijft toch iets speciaals die Ypres Rally. Na 6 deelnames als co, dan toch eens aan het stuur. Met een goeie 1000km achter het stuur, recce en koers tesamen, vraagt dit toch wel iets van een lichaam, de temperatuur er nog bij maakte het extra lastig maar dit was voor ieder team gelijk. Niet te vergeten zijn er de servicemannen die niet minder afzien, slaap moeten laten, om toch te kunnen verdergaan, voor ons! Alsook de baanposten, mensen aan het podium in de blakende zon die zorgden voor een veilige rally.

Ypres is niet de mooiste qua parcours van belgië, het servicepark daarentegen heeft grootse charme in hartje Ieper. Doch is deze de lastigste, langste, maar kan je eveneens mentaal uw kop zot laten maken. Deze is voor ons in eigen streek toch wel een "must have done".

Donderdag op de shakedown en de eerste boucle vrijdag moesten we nog de afstellingen veranderen om de wagen stabieler te houden, de vering stond veel te zacht en het had zoiets van een springkasteelgevoel.

Zaterdag konden we dan met een beter gevoel het vertrouwen verder opbouwen, het ritme verhogen, maar zonder ons doel te vergeten zijnde een foutloze rally te rijden! Alles verliep vlekkeloos tot een remprobleem op het einde van Westouter-Boeschepe 2 de kop opstak. Gelukkig voor ons was Zillebeke 2 geneutraliseerd en konden de mannen van XLT het probleem oplossen tijdens de service. Op naar de laatste 4, vertrouwen opnieuw beetje weg maar verstandig besloten het ritme te laten zakken en veilig uitrijden, de mechaniek had al serieus afgezien.

We klokten af op P51 van de ruim 90 teams. Missie volbracht! We hebben een heel toffe ervaring gehad en we kijken nu al uit naar Ypres 2020! Een dankwoordje is bij deze vanzelfsprekend naar XLT voor de Fiesta, Philcars voor de catering, onze sponsors die dit mogelijk maakten! Dorine en Jana voor de stopbevoorrading, alsook oppas voor onze kleine man! En natuurlijk niet te vergeten, mijne co/vrouw om alles in goede banen te leidden."

Autostal Duindistel

Optiek Vanneste Hooglede Izegem
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen