× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

30-06-2019

Renties Ypres Rally - Craig Breen overklast de concurrentie

Renties Ypres Rally - Craig Breen overklast de concurrentie

Voor de start was het duidelijk dat Craig Breen de favoriet bij uitstek was om de Renties Ypres Rally te winnen. De Ier begon het weekend met een snelste tijd op de Qualifying stage, de eerste scratches liet hij aan Kevin Abbring maar vanaf de vierde proef nam hij de leiding over. Breen bouwde langzaam maar zeker een voorsprong uit op Abbring en won de wedstrijd met 45 seconden voorsprong op de Nederlander die in de loop van de wedstrijd enkele keren lek reed.

Het podium was volledig voor Volkswagen, Kris Princen eindigde derde in de BMA VW Polo R5. Kris Princen doet een gouden zaak in de strijd voor de titel, maar zijn derde plaats is volgens ons ook een overwinning op zich. Breen en Abbring zijn constant bezig met autosport, Kris is een zelfstandig koerier die in zijn vrije tijd af en toe een rallywedstrijd afwerkt...

Verder in het veld was het een afvallingsrace... Sébastien Bedoret reed een knappe wedstrijd en was op weg naar de vierde plaats toen hij in Dikkebus zwaar van de baan ging (foto). De eerste zware sortie sinds hij in een R5 zit, jammer maar dit hoort ook bij het leerproces. Verschueren maakte na een slechte qualifying stage een come-back. Toen hij vierde stond moest hij opgeven met versnellingsbak problemen. Kevin Demaerschalk werd ook niet beloond voor zijn prestatie, in Westouter verloor hij een pak tijd, maar na een knap slot met enkele scratches werd hij nog 10de. McCormack, Yates en PJM Cracco gingen van de baan en Veibly zag zijn Hyundai in vlammen opgaan... 

De vierde plaats ging naar veteraan Freddy Loix die in Ieper zijn come-back maakte. "Ik zou het geen come-back noemen, dit is een one-shot, maar we zijn super tevreden! We hebben ons goed geamuseerd en zijn de enige Skoda in de top 10," vertelde Loix na afloop. Davy Vanneste sloot zijn tweede wedstrijd met de VW Polo af op een knappe 5de plaats.

Edwards werd in zijn Ford Fiesta R5 eerste Brit en zesde net voor Cave die met de Hyundai zevende werd. Joachim Wagemans kwam in Ieper met zijn Peugeot 208 T16, misschien wel de traagste en oudste R5 van het veld. Hij reed een knappe en foutloze wedstrijd met een heel mooie 8ste plaats. De top 10 werd afgesloten door de Fiesta van Laffey en de C3 van Demaerschalk.

Tim Van Parijs moest in de laatste proef zijn 10de plaats afstaan aan Demaerschalk, maar won wel de GT klasse voor thuisrijder Fredericq Delplace die ook heel wat scratches kon noteren. Claudie Tanghe werd derde en Chris Van Woensel vierde. Jochen Claerhout moest opgeven met problemen aan de versnellingsbak.

In de R2 klasse was niemand opgewassen tegen de Britse Ford Fiesta R2 van Williams, hij won met 45 seconden voor de Nederlandse Adam R2 van Timo Van Der Marel. Voor onze landgenoten was er weinig geluk, Gilles Pyck moest vrijdag opgeven nadat zijn wiel afbrak. Boxoen verloor op de tweede proef meer dan 3 minuten en Steven Dolfen verloor in de laatste ronde de derde plaats door mechanische problemen... "De Adam liet ons andermaal op de cruciale momenten in de steek, maar we zijn trots! Een gans weekend hebben we alles uit de kast gehaald om de criticasters die ons vorig jaar afschreven hun ongelijk te geven..."
Amaury Molle werd uiteindelijk derde R2, hij won ook het Junior BRC voor Achiel Boxoen en Manuel Merlevede. 

Andere opvallende resultaten zijn de dertiende plaats van thuisrijder Filip Pyck in zijn tweede wedstrijd met de Ford Fiesta R5. Ook een knappe 18de plaats voor Cris Algoedt die wint in klasse NCM met zijn Danneels BMW 1.

# Foto-reportage dag 2 - David
# Foto-reportage dag 1 - David
# Foto-reportage dag 2 - Vincent
# Foto-reportage shakedown - David
# Foto-reportage shakedown - Vincent

# Verslag Ypres Historic Rally

Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen