× LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Optiek Vanneste Hooglede Izegem Autostal Duindistel http://www.daviddesign.be

LIVE INFO - Aarova Short Rally Oudenaarde

21-06-2019

Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede

Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede
Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede Voorstelling MLV team - Christophe Merlevede / Manuel Merlevede

Deze avond werden bij Banden MLV te Poperinge de wagens voorgesteld van Christophe en Manuel Merlevede voor de Ypres Rally. Voormalig historic winnaar Christophe Merlevede start in de Las Vegas Ypres Historic Rally met de BMW M3, zijn broer Manuel start in de Renties Ypres Rally in een Peugeot 208 R2.

BMW M3 voor Christophe

Christophe Merlevede is met zijn BMW M3 goed gewapend voor de Ypres Rally, maar ook de concurrentie is sterk... "Het deelnemersveld in de FIA wedstrijd is wel bijzonder sterk," opent Christophe ons gesprek. "In de Monteberg reden we goed, maar vorige week in Wervik was ik niet tevreden. Ik weet niet waaraan het lag, maar ik had niet het goede gevoel."

In 2016 won Christophe de Classic Rally, ook dit jaar heeft Christophe ambities al blijft hij realistisch. "Ik zou heel graag op het podium staan. Vrijdagavond ergens in de buurt van de top 5 en op zaterdag zien we dan wel. Het is natuurlijk steeds moeilijk hoe snel die buitenlanders zullen zijn. Er zitten heel snelle wagens tussen, maar wij hebben natuurlijk het thuisvoordeel. Maar Ieper is een lange wedstrijd, we moeten natuurlijk ook gespaard blijven van mechanische pech..."

Na Ieper gaat de M3 normaal even op rust want voor Christophe is het heel druk in zijn zaak. "Zoals je net kon zien hebben we een installatie gekocht om velgen te herstellen en te restaureren en de opstart van deze nieuwe tak vraagt wel wat tijd. We zien wel of we dit jaar nog rijden, maar eerst vol goede moed naar Ieper!"

Christophe en copiloot Giljan Vandromme kregen startnummer 220 op de BMW M3.

Eerste keer Ieper voor Manuel

Manuel Merlevede is relatief nieuw in de rallysport. Hij maakte in 2015 zijn debuut aan de zijde van Christophe, maar kwam pas in 2017 voor het eerst als piloot in actie. “Ieper is nog maar onze vierde wedstrijd, maar we zijn bijzonder gemotiveerd om het er beste van te maken. Zowel voor mezelf als voor Thomas is meerijden in Ieper een droom die we kunnen verwezenlijken,” aldus Manuel.

Dit jaar reed het duo reeds de Rally van de Monteberg met de Peugeot 208 R2 van Pevatec. Deze wedstrijd werd een groots succes, want het duo werd klasse-winnaar. “We hopen vooral om zaterdagavond zonder brokken aan te komen,” wist copiloot Thomas aan te vullen. “Het is onze eerste Ieper en we gaan in het begin toch wel wat voorzichtig zijn. Op zaterdag zien we dan wel waar we staan.

Manuel schreef zich ondertussen ook in voor het Junior BRC en wil ook wel zijn tijden vergelijken met de andere junioren. “Ik maak me geen illusies, Gilles Pyck kunnen we sowieso niet volgen maar misschien kunnen we door onze goede voorbereiding in de Monteberg en door het thuisvoordeel wel een top 3 behalen bij de juniors. Net zoals de voorbije wedstrijden rijden we met de 208 R2 van Pevatec, Peter en zijn team hebben ons tot nu toe steeds een heel betrouwbare wagen afgeleverd.
We willen zeker nog onze sponsor bedanken, dankzij hen krijgen we de kans om dit waar te maken,
” besluiten Manuel en Thomas.

Optiek Vanneste Hooglede Izegem

Autostal Duindistel
http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen