× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Yprauto zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be MLV banden velgen Poperinge

18-06-2019

Wedstrijdverslag - Rallye de la Haute Senne (Asaf) - Stefan Van Craenenbroeck

Wedstrijdverslag - Rallye de la Haute Senne (Asaf) - Stefan Van Craenenbroeck

SRP-Racing kan mooie klassering niet verzilveren

Na de kennismaking met het zeer mooie en uitdagende parcours van de Rallye Haute Senne verleden jaar, hadden Stefan Van Craenenbroeck en Han De Bock al snel beslist om hier dit seizoen opnieuw van start te gaan. En zodoende trok het SRP-Racing Team in het weekend van 15 en 16 juni naar de streek van Braîne-le-Comte om er de 15de editie van de Rallye de la Haute Senne te betwisten.

Terwijl we tot net voor de verkenningen op zaterdag nog hevige regenval te verwerken kregen, leken we op zondag toch van neerslag gespaard te blijven. Ideaal om tijden te vergelijken met de editie van verleden jaar die in gelijkaardige weersomstandigheden werd verreden. Althans op die ene proef die hetzelfde was gebleven, de overige drie proeven waren allen gewijzigd. Co.piloot Han maakte alvast een eerste analyse op: “Er is zeker progressie te merken. We voelen niet alleen dat het sneller en sneller begint te gaan aan boord van onze Mitsubishi. De tijden worden ook beter en beter. We hadden hier graag onze tijden vergeleken met Emmanuel Cantraine en Jos Pennartz, twee ervaren ASAF routiniers, beiden op pad met een snelle Lancer Evo, maar beide heren werden al snel tot de opgave gedwongen. Wij gingen, nadat de eerste proef niet op snelheid werd verreden, onmiddellijk met een vlot tempo van start en zetten een zesde tijd neer en zo werden we tweede Evo uit een peleton van acht. Enkel Johnny Vanzeebroeck in een veel recentere Evo X kunnen we niet volgen, maar dat hadden we wel ingecalculeerd. Het verschil tegenover de Rallye Salamandre van enkele weken geleden, waar Johnny ook van start ging, hebben we wel al een heel stuk kunnen verkleinen. Enkel op de vierde proef, de rondkoers le Calvaire, werden we opgehouden door een voorligger en gingen zeker vijftien seconden verloren. Maar voor de rest zijn we zeker tevreden. Samen met onze servicemensen en het advies van Piet en Sander Van Hoof, trachten we stap voor stap de afstellingen van onze ophanging te verfijnen. En dat loont.”

Halfweg koers stond de SRP-Racing Evo VII als zevende geklasseerd nadat zij werden voorbijgegaan door Patrick Gengler in zijn veel krachtigere Subaru S14 WRC. Op deze absolute topwagen moesten vaak maar enkele seconden per kp worden toegegeven. Zeker geen reden tot klagen dus. Tot op de start van de zevende proef... Op de startlijn merkt Stefan plots op dat de watertemperatuur de hoogte inschiet: “Toen we van start gingen vielen we tweemaal stil en daarna beschikte de wagen even niet over zijn volle vermogen: een noodloop. De temperatuur begon met het rijden daarna onmiddellijk te zakken en de motor kreeg zijn vermogen terug zodat we de proef normaal konden afwerken. Ongeveer een tiental seconden gingen verloren bij het euvel. Zo lang de wagen voldoende rijwind kreeg, bleef de temperatuur normaal. Enkel bij stilstaan ging de temperatuur omhoog. Daarom dacht ik in eerste instantie aan een slecht functionerende ventilator. We konden de laatste proef van de boucle daarna ook nog op een goed tempo afwerken zonder dat de temperatuur verhoogde. Maar tijdens de service viel al snel het verdict. De ventilator deed zeker zijn werk, maar de motor duwde het koelwater naar buiten. Dan weet je meteen hoe het zit. Dan is de cilinderkoppakking eraan. Om geen verdere schade op te lopen, konden we niet anders dan de handdoek in de ring te gooien. In de komende dagen gaan we de schade opmeten. Hopelijk vertoont het motorblok of cilinderkop geen scheuren. Dat zou bijzonder nefast zijn voor ons budget…”

Laat ons hopen dat de schade meevalt zodat de SRP-Racing boys eind augustus het beste van zichzelf kunnen geven tijdens de Short Rally Kasterlee, de thuiskoers van copiloot Han. Veel succes met de herstellingswerken toegewenst!

 

Yprauto
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be
MLV banden velgen Poperinge

Trefwoord(en)

Verwante artikelen