× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
c est bene ALV saneren van tanks zwembaden en wellness http://www.daviddesign.be

15-06-2019

Bedoret wint Rally van Wervik na fout van Verschueren - Compleet verslag van de wedstrijd

Bedoret wint Rally van Wervik na fout van Verschueren - Compleet verslag van de wedstrijd

De Rally van Wervik 2019 kende heel wisselende weersomstandigheden, door de regen was het parcours 's morgens bijzonder glad. Maar toen de zon er doorkwam droogde alles heel snel op... De favorieten lieten zich in de openingsronde niet vangen aan de vele valstrikken, maar verder in het veld waren er heel wat sorties... 

Vincent Verschuren nam meteen de leiding met Sébastien Bedoret in zijn spoor. Verschueren bleef foutloos, maar kon nooit een comfortabele voorsprong uitbouwen. Bedoret ging de laatste ronde in met amper 9 seconden achterstand... Het leek een mooie zege worden voor Verschueren, maar in de allerlaatste proef ging de Godrive piloot in de fout... Bij een slipper verloor hij een pak tijd en gaat de zege naar Sébastien Bedoret, die zo na de Claudy Desoil Rally ook de Rally van Wervik wint.

Na het duo Verschueren-Bedoret zat eerst Davy Vanneste, maar deze moest snel plaats maken voor ene Freddy Loix. Toen de uitlaat van de Polo plots begon te roken werd geen risico genomen en zette Vanneste de Polo aan de kant. Met het oog op Ieper werd geen risico genomen. Loix werd derde op iets minder dan 2 seconden van zijn poulain.

PJM Cracco parkeerde de JobFixers Skoda Fabia R5 op een mooie vierde plaats, maar in de slotfase voelde hij wel de hete adem van Kevin Demaerschalk die naar het einde toe sterk presteerde.

Net buiten de top 5 vonden we de Skoda R5 van Marty McCormack, de Fiesta R5 Jim vanden Heuvel, de Ford WRC's van Damien Cole en John Stone. Tuur Vanden Abeele sloot de top 10 af in zijn Ford Fiesta R5. 

Na de sortie van Tim Van Parijs werd Fredericq Delplace de eerste GT3, hij werd ook 12de algemeen net voor de eerste historic Didier Vanwijnsberghe. Deze laatste profiteerde op zijn beurt van de sortie van Paul Lietaer. De snor werd uiteindelijk tweede op 22 seconden van de Toyota Celica. In de strijd voor de derde plaats bij de historics ging het tussen de BMW van Christophe Merlevede en de Ascona van Stefaan Prinzie. Merlevede werd uiteindelijk derde, maar Prinzie werd als vierde voor de derde keer op rij winnaar in H4... 

Bij de voortrekkers stond geen maat op thuisrijder Steven Dolfen, na 2 opeenvolgende opgaves is dit een morele opsteker in aanloop naar Ieper. 
Divisie 1-2 werd gewonnen door Stefaan Tjoens. In zijn Lancer won hij met meer dan 3 minuten voorsprong op de Subaru van Vanhoutte. 

# Foto-reportage David Derdaele
# Foto-reportage Vincent Lannoo
# Resultaten

c est bene
ALV saneren van tanks
zwembaden en wellness

http://www.daviddesign.be

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen