× Nieuws Wedstrijdverslagen Kalender Foto Contact
☰ MENU
Verzekeringen Delaere zwembaden en wellness MLV banden velgen Poperinge http://www.daviddesign.be ALV saneren van tanks

21-05-2019

Wedstrijdverslag - Sezoensrally - Xavier Lannoo

Wedstrijdverslag - Sezoensrally -  Xavier Lannoo

Xavier Lannoo - Didier Vandenheede - Ford Fiesta R200

"Onder een waterzonnetje gingen we zaterdagmorgen van start wat vooral een wedstrijd moest worden om in het begin op elkaar ingespeeld te raken, want het was de eerste keer dat we de wagen deelden... We starten zonder verwachtingen of doelen en het was vooral de bedoeling om de R200 te testen naar de verdere verhuur toe in de toekomst.

De eerste lus werd afgewerkt met marge,de maaskiezel is en blijft toch iets speciaal om op te rijden maar het heeft een heel speciaal gevoel. Het vertrouwen groeide tussen elkaar en na de eerste 3 klassementsproeven bij terugkomst in de service voelden we dat het goed zat. Er ging nog een tandje bijgestoken worden en de zon was nu ook volop van de partij zodat de proeven er overal droog kwamen bij te liggen, ook de stukken die in het bos werden gereden. Ook waren we wat opgehouden op klassementsproef 3, die een rondkoers was, door een tragere deelnemer die van geen wijken wilde weten. De marge in de klasse was klein en alles kon nog en met een 12de plaats algemeen konden we ook niet ontevreden zijn. Op proef 4 kregen we echter een eerste warm moment, een remzone op het onverhard werd verkeerd ingeschat en we misten een bocht, gelukkig was de uitremzone groot genoeg en een tijdsverlies van een klein 15 seconden was het resultaat maar we lieten het “kopje” niet hangen. Proef 5 bleek ons echt wel te liggen met het grootste percentage onverhard en we reden een 5de tijd algemeen op de tabellen.

Halfweg stonden we op een 9de plaats algemeen en eerste in de klasse maar dat met slecht 2,5 seconde voorsprong. We wisten wat ons te doen stond... Het tempo ging sterk de hoogte in en na 8 proeven was de voorsprong opgelopen naar 32 seconden in de klasse en stonden we 8ste algemeen. We stonden 10 seconden verwijderd van de zevende plaats en die wilden we nog proberen te bemachtigen. In de service werden er nieuwe banden gelegd voor de laatste 2 proeven, we zouden er alles aandoen.

Dat hebben we ook gedaan en we hadden toch wel paar “warme” momentjes gehad tot op 30meter van de finish. Finaal kwamen we 2,4 seconden te kort maar werden we toch nog 7de omdat de tweede in het klassement een fout had gemaakt, maar de klasse winst was een feit.

Het was een mooie dag met alles erop en eraan,deze zullen we niet snel vergeten. De organisatie was top met niks van oponthoud, doe zo verder! Nog een speciaal woordje van dank voor Filip Maes die ervoor gezorgd heeft dat de nota’s super waren. Merci Filip! En verder aan iedereen die erbij was... Ik zou zeggen,op naar de volgende uitdaging!"

Verzekeringen Delaere
zwembaden en wellness
MLV banden velgen Poperinge

http://www.daviddesign.be
ALV saneren van tanks

Trefwoord(en)

Foto albums

Verwante artikelen